View Single Post
Staro 23.05.2015., 22:46   #118
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Vjerujem da je ono smece no bilo bi ok da se moze naci nesto slicno tome za VRM-e pa da ne moramo kemijati.
Za sada su "hladni", ljeto me ne brine jer mi kanta stoji u stanu na mjestu tocno izmedu dvije klime pa nije da ce biti na vrucem mjestu no ipak cu nesto uzeti pa neka hladi ta smeca od VRM-ova.

Koji bi bio najtisi od ovih:

http://m.edigital.hr/notebook-i-racu...stav-c513.html

Naravno, smanjim mu brzinu na MBO.

Isss.....cekam s narucivanjem Kindle-a radi venta od 80mm. Hahahaha....

P. S.

Sto se mene tice da mogu, uglavio bi neki 120 mm i bok.

Nego, proizvodac navodi neki "niskoprofilni" hladnjak pa koji bi neki takav bio ok (zanemarimo malo cijenu tj. zanima me koji bi bio najbolji do cca 500-600 kn (ne namjeravam stavljati u kanti hladnjak za 100 kn, ne vjerujem u kvalitetu istih i mozda sam povrsan no svaki puta kada sam isao ustjeti samo samo spusio jer sam na kraju ionako sve mjenjao pa bi odmah uzeo posteni hladnjak, a ne neke na "li-la". Prije mi je TRUE Black Rev C. u kombinaciji s Nanoxiom bio super kombinacija (ta ista Nanoxia jos danas radi na mom H50.....predivan vent) no postivati cu ono sto proizvidac ploce trazi zbog VRM-ova pa bi uzeo neki koji odmah hladi VRM-ove (ako zamjenim MBO, otici ce i hladnjak no svakao uzimam i taj od 80mm pa neka bude tu dok ne nadem neki ok hladnjak ili dok ne uleti druga MBO).

Eto, MBO je jedna od stvari na kojoj sam prvi puta u zivotu isao ustedjeti i na kraju sam kupio smece (je, ploca je smece i nikada vise ASRock)....nikada nisam stedio na plocama i nikada nisam imao problema s njima, a sada gledam koji hladnjak uzeti radi VRM-ova, nemam USB 3.0 unutra na ploci, sama ploca izgleda kao da je sklepana od ne znam kako jeftinih dijelova....no glavno da ima sarenu kutijicu.

Nikada takve probleme nisam imao s Asus-om (je, istina da nikada nisam imao neke low budget Asus ploce pa ne znam kakve su i toj klasi no ni ne zanima me ta klasa), MSI je takoder bio meni osobno super, prije npr. DFI me sluzio godinama super i bez greske (NF4, Lan Party).

Svi kupujemo sve po nasim mogucnostima, ne mozemo uvijek kupiti ono sto hocemo pa kupimo jeftinije no treba biti realan oko svega toga.
Osobno sam realan, isao sam ustedjeti na MBO i sada gledam neke low profile hladnjake, 80mm ventove, front panel od kejsa i USB 3.0 na njemu stoji bezveze na kejsu posto ne mogu spojiti direktno USB 3.0 jer ga ploca ima samo iza pa trebam kemijat da bi to spojio....
Doci ce i ta ploca na red, do onda cu pokusati naci neki ok hladnjak umjesto H50 (makar za sada sve radi ok i bez greske no vrijeme je da H50 ode u mirovinu (zasluzenu)) i do onda naci neki ok 80mm vent pa neka puse po tim zlim VRM-ovima (hahaha....na ATI 4870x2, 2 GB su mi VRM-ovi isli do cca 100°C no to je jos bila ok temperatura i to s Accelerom koji je za ATI 4870x2, 2GB kostao "predivnih" 500 kn no mogao si birati izmedu toga da das 500 kn i igras u tisini ili koristiti stock hladnjak i imati osjecaj da pored tebe radi mlaznjak).

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...

Zadnje izmijenjeno od: win32. 23.05.2015. u 23:12.
win32 je offline   Reply With Quote