View Single Post
Staro 20.09.2005., 20:21   #1
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
MBO odabir za venica?

Koja maticna bi najbolje udomila venica-mislim clokat al ne ekstremno (na recimo 2,5Ghz) i trazim stabilnost (sto vecu naravno), na odmet nisu mi opremljenost ploce...
razmatram ove tri (jer su cijenom relativno jeftine):
1. FOXCONN NF4UK8AA-EKRS
Cijena 636kn, jako stabilna ploca sa nf4 ultra chipom, ima sve na sebi, al slaba je u OC (barem kolko citam, iz biosa ne ide daleko cca. 225HTT), mana je layout (mislim na poziciju "NB-a" a on ima zujalicu od 6500o/min na sebi koju bi ja zamjenio sa plavim azlmanom al onda ce mi smetat PCI-E grafa)

2. DFI DAGF
cijena 773kn, ploca o kojoj se sve zna. Mana? Visoka cijena, za mene, nasprema ostale 2

3.Chaintech VNF4 ultra
Cijenom u sredini, 688kn, 700 kad se stavi zalman na nju posto je pasivac jako los..
Nakon zamjene pasivca OC ide jako dobro (400HTT), ploca ima sve kao i foxconn...
mane, kolko citam bios (iako me kolega s foruma uvjerio da je to rijeseno) al me isto muci to kaj je u pcekspertovom clanku pise da onboard LAN crkava nakon 250HTT!?

Sad, dobri ljudi, koju bi vi uzeli? Nemoj te svi se derat DFI, jel mi je svaka kuna vazna (al doslovno) a i nisu mi vazne visoke voltaze (VDIMM-a npr.). Takodjer, imam i osrednju memu (superram 433) tako da mi ne treba 4V za DIMM
Foxconn je super kaj je najbolje od svih opremljena i kaj je full stabilna...
DFI bih najradije uzeo, al je najskuplja od svih (100kn je 100kn, boze moj)
Za Chaintech nisam ni znao do jucer i vidim da je ploca super za oc, u defot postavkama ne zaostaje puno za drugim (1 ili 2%) a i nekak mi je za sada favorit...

Ajd pozdrav i nadam se brzom odgovoru jer iam vremena do petka.:Beer: