View Single Post
Staro 18.05.2015., 18:55   #16
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Cataphract Pregled postova
Iz godina iskustva i cjenika javnobilježničkih usluga. Mislim, ako ti neki mulac može naplatit 200 kn samo zato kaj ti je opalio žig na papir, onda i ti možeš naplatiti barem toliko za svoj konkretan rad i znanje.
Pa opali ti zig ako mozes. Oh, da, cekaj, ne mozes. Onda plati.

Citiraj:
Osim toga, 150 kn ti zaračuna tip koji ti dođe počistiti klimu, a treba mu pola sata.
Opet isto, ocisti je sam ako znas i mislis da je lako. Tko ne zna i nije mu lako, plati 150 kn.

Citiraj:
Da mi informatičari držimo do sebe i naplaćujemo barem po "koliko dijelovi, pola ruke" bilo bi nam puno bolje, a i više bi nas se cijenilo. Jer ljudi te cijene ponajviše onoliko koliko cijeniš sam sebe.
Netko tko se predstavlja kao "informaticar" obicno nema dovoljnog znanja da bude placen uopce.

Sto se tice razno raznih web skalamerija i placanja istih, nazalost, trziste je opcenito razvodnjeno. Istini za volju, dobit ces u jako velikom broju slucajeva bolju (ali ajde, sigurno istu) kvalitetu usluge u Indiji, Bangladesu, Pakistanu i Kini za maksimalno $10 po satu. A i to sam mozda rekao puno za ovakve jednostavnije stvari. 200 kn ces dobiti za sat ozbiljnog programiranja, recimo. Urediti sliku i objaviti je na nekom CMS-u i srediti kakav CSS ne vrijedi 200 kn, cak niti u Hrvatistanu.

Koliko covjek moze izvuci novaca je stvar njegove bolje procjene. Ali da uleti nekome sa 200 kn po satu bez da ima jebacke reference je deal breaker. A ocito nema jebacke reference cim pita ovakve stvari po forumu.

Sto zelim reci - nemoj odmagati covjeku nekakvim utopistickim hirovima jer ga potencijalno mozes navesti na jako lose i krivo razmisljanje. Nitko ne kaze da mora raditi za espresso po satu, ali isto tako, treba biti vrlo realan, pogotovo sada kada ni narucitelji nisu nesto pretjerano izdasni u novcu.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote