View Single Post
Staro 18.05.2015., 17:42   #2812
ssarik
Terror Absolut!
Moj komp

ssarik's Avatar

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor čuks Pregled postova
Obzirom na ovo gore moja preporuka je da ne ide na nista ispod 290, ako se hoce igrat sa nekim normalnim (high) detaljima i da ga koliko toliko sluzi u buducnosti.

Sto se tice preporucene ploce (asrock b85m-hds) uopce ne vidim razloga zasto na nju ne staviti gore navedenu grafu. Pa nece se napajat preko ploce
Ne govorim za tu matičnu, nego za H81M-VG4 R2.0. Mislim siguran sam da bi se na nju sve spojilo, i svaka komponenta bi radila, ali da, previše je okrljaštena, šteta je kupovati nešto tako loše za takav ostatak komponenti.

Dobro, onda će vjerojatno biti B85M-HDS.

Citiraj:
Autor Freddy Pregled postova
r9 290 ti nije overkill i vidiš da ti iskusniji dečki sa foruma isto daju prijedlog da je najbolji izbor uzet nju

ta msi gtx 960 4gb ti je totalno neisplativa (ako na nju misliš), cijena joj je 2267,84 kn što je 400 kuna više od r9 285 i r9 280 i stvarno je nema smisla uzimati.

na tebi je da izabereš između ove dvije, da se više ne raspravljamo, obje su ti dobar izbor i nećeš niti sa jednom pogriješit:

1886,57 kn - Sapphire R9 285 Dual-X OC, 2GB GDDR5, grafička kartica

1836,04 kn - Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5, HDMI, DVI, grafička kartica
R9 290 možda i je najbolji izbor, ali je sada pomalo van budžeta zbog skuplje matične.
R9 285 ne, ipak je to 2GB VRAMa, a to je malo.
280 je ok ali već je to stara tehnologija, kao i 280X.
GTX960 (4 GB VRAMa) ne bi dala puno gore performanse od 280X, a opet je zadnji krik nEvidija tehnologije pa vjerojatno bude u budućnosti gurala neke stvari koje R9 280 ne bi.

Znam najbolje po tome što mi Crysis 3 nije radio na kompu sa cca duplo boljom grafičkom (HD4850), a na laptopu koji je imao low level grafičku prije 3 godine (GT525M), a kamo li sad, je guralo i gura . Nekima to nema smisla, ali ja sam tip osobe koji cijedi jedan te isti komp dokle god se igre vukle, 25 FPSa na low, onda 25 FPSa na low. Takav je i frend kojem slažem komp jer je već 8 godina na istom računalu.
ssarik je offline   Reply With Quote