View Single Post
Staro 18.05.2015., 10:01   #108
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ma ako nesto ok uleti (vidio sam neke Asus i Gigabyte modele s ok cijenama na Njuskalu), rado bi je zamijenio posto sam se sada dao u refreshanje kompa (kazem, ici ce na prodaju ili u zamjenu i H50 no njega mi je jako zao samo zato sto radi predivno i zato sto imam poseban bracket za am2/3 kojega sam dobio od samog Corsaira i nije kao oni standardni bracketi vec je totalno drugaciji i bolji dizajn no izgleda da im nije bilo isplativo isporucivati te brackete pa su u ostale modele stavili one jeftine igracke (ovo kod mene je uistinu predivno i za montazu i jako je kvalitetno)).
Vrijeme je da eto uzmem neki novi hladnjak i da se maknem od ASRock-a (prva i zadnja).
Ima tu jos nekih stvari koje mi ne pase kod nje, a vezane su i uz npr. USB 3.0 (ne postoji uopce konektor na MBO za USB 3.0 pa moram kemijat da iskorostim fron panel na kucistu), onda to oko same fazne i 4+1...
Nisam nikada do sada imao tako jeftinu MBO i sada vidim gdje se stedi na tim plocama.
Nisam ni ljubitelj ASRock-a, rekao sam da ne bude nijer u moju kantu no igrom slucaja tako je zavrsilo tj. zavrsilo je lose.
Ako uleti nesto ok ili ako budem mogao ovu svoju utopit za neku lovu, rado bi je zamijenio posto ionako ne bi radio neku veliku doplatu za drugu MBO (ako nista ne naide....a Boze moj, onda nista no naici ce kada-tada nesto makar bi najradije to na PCE rijesio jer se tu uvijek sve da lijepo dogovoriti s ekipom oko svega (bar ja nisam nikada imao problem s time)).

@ Hawker

Mozes li mi samo dati odgovor na ono sto sam ti kvotao tj. skuzio sam ono sve pod 1, 2, 3, 4...
Pod "5" mislis da stavim na "Manual" opciju "Overclock Mode" gdje dobijem nakon toga vrijednosti "CPU Frequency" (200 MHz) i "PCIE Frequency" (100 MHz)?
Pod 8 kazes da stavim sve na "Manual" i da upisem sve rucno, osim LLC? Ok, to razumijem no ako tako napravim, onda ne razumijem odgovor pod 15 tj. mislis li tu na "NB Voltage" i "HT Voltage", jer ako si tako mislio onda ne stima ono kada je napisano da sve stavim na "Manual" i da samo prepisem trenutne vrijednosti.
Pod 9 mislis na CPU Voltage?

Jos jedna sitnica, nisam se igrao s OC RAM-a niti sam bilo sta po njima dirao od vremena Kingmax HC ddr500 (smijurija) no vidim da mi se u UEFI-u zbog ovih Corsair RAM-a koje imam nudi opcija da loadam "XMP 1.2 Profile 1: 9-9-9-24 1.50V DDR3-1600".
Sada mi je ta opcija na "Auto" i nudi mi ili "Auto" ili opciji da loadam taj vec zadani profil pa da to loadam ili ostavim na "Auto" kako je i sada?
Inace, freq. RAM-a mi je stavljena normalno u drugoj opciji na 1600 MHz.

Zaboravio sam i je li mi bio stavljen AHCI ili IDE posto mi se sve loadalo na default postavke od kako sam stavio drugi CPU pa mislim da cu morati i IDE staviti u AHCI no to je vec druga prica.

Hvala jos jednom svima i nadam se da razumijete te zamjene, jednostavno ide u zamjenu ako naide nesto ok kao i H50 (samo on jos nije na "Trznici" posto ce ici samo ako cu mijenjati MBO jer ako vec sve vadim van, onda imam volje i mijenjati i hladnjak...nije bas da iskreno imam volje/vremena za cesta kemijanja oko vadenja sve iz kompa).

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote