Složio sam NAS od Intel D945GCLF atom s 1gb ram i 320gb hdd (NTFS formatiran) te 1gbit PCI sa nas4free os-om. os je instaliran na usb2.0 4gb sticku. zvat ću ga "NAS" i kad to nije bio dok je imao win 7 radi lakšeg opisivanja o kojem pc-u govorim. dakle imam par problema:
1. primjetio sam još kad sam na toj konfiguraciji imao win7 x64 (koji je bio instaliran na HDD-u) da ako kopiram prevelike fajlove (tipa >10GB BR filmove) da cijeli komp postane neupotrebljiv. dakle pristupio bih sheranom folderu od NAS-a preko lan-a i zadao kopiranje fajla na moj pc i kopiranje bi se vuklo ko krepana kokoš tipa 3 kilobajta pa skoči na 10kB no onda opet padne i tako se vuče. no i prekidanje kopiranja nebi išlo glatko već bi prekidanje uzrokovalo da se više nemože pristupiti NAS-u i često se dešavalo da nas-u pukne veza skroz te da više nije spojen uopće na mrežu. to se dešavalo i dok je bio spojen sa 100mbit lan karticom ali i dok je bio spojen sa 1gbit pci lan priključkom. slično se dešava i sad kad ima nas4free os
2. dakle sada kada ima nas4free os i dalje imam problema sa kopiranjem, tipa kopiranje veće količine podataka pukne (kada zadam više fajlova) no prođe nakon 4-5 retry-jeva, ili pak ide skroz normalno, ili se dešava mi se da kada koristim bittorrent klijent od nas4free os-a i to na način da stavim tipa 10 torenta da se skidaju u isto vrijeme, to preoptereti nas i njemu pukne veza. pomaže samo restart nas-a i onda opet sve proradi ali bittorent klijent prestane raditi tj. moram mu dodijeliti novi port u opcijama da proradi te promjeniti putanju config direktorija
3. u N4F bt klijenut imam podešen config direktorij kako bi mogao nastavljati skidanje i seedanje torenta kad se nas ugasi (a gasim ga svakodnevno). kad se desi problem opisan pod #2. moram promjeniti config direktorij od bt klijenta i tek onda mogau opet skidati i seedati torente. mogu nastaviti i prijašnje skidanje/seedanje. problem je da nemogu obrisati prethodni config direktorij, kao da ostane zaglavljen
ima li tko ideje što mi uzrokuje probleme?