Puno je toga rečeno o DxRacer stolicama od kad sam zadnji put posjetio temu, a zadnje što sam ja napisao je bilo prije cca 2 mjeseca kada sam slučajno naletio na njih u lesnini. doslovce 3 dana nakon toga sam kupio jednu:
https://lh3.googleusercontent.com/-l...0/IMG_3454.JPG
Uglavnom, moji dojmovi nakon točno 2 mjeseca korištenja su 90% pozitivni. Znam da stolica nije HM, ali nikako se ne može uspoređivati s nekim stolicama reda veličine 1000kn. Znači to ne može u istu rečenicu s DxRacerom.
Prije svega da razbijem neke mitove o cijeni. Platio sam je na popustu cca 2500kn, bilo je za izabrati 3 različita modela i svi su se značajno razlikovali jedan od drugoga. Pogledom na njihovoj stranici vidi se raspon modela od 250€ - 380€ i ja sam uspio prepoznati sva 3 modela koje lesnina nudi. Svi su bili na popustu i cijene su ipak malo manje raznolike u lesnini, tako je ona od 250€ bila cca 2500 (bez popusta, iako na slici na predhodnoj strani piše 2800) a ova moja je bila cca 3000kn, a to je ovaj najskuplji model od 380€. No još jednom napominjem, ja sam ju dobio (a bila je dosta dugo na tom popustu) za 2500kn, što je pun kurac jeftinije nego 380€ + troškovi dostave. Da ne spominjem NAJBITNIJU činjenicu a to je isprobavanje stolice koju bi kupili.
Da sam naručivao online bez probe, kupio bi ovu najjeftiniju i zajebo se svjetski. Dvije od tri ponuđene stolice iz lesnine mi nisu odgovarale. Jedna od njih (ova sa slike sa predhodne stranice) je zaista premala. Ja sam 185/85 i ja stanem u nju, ali na knap, ali najveći problem je sjedeči dio koji je urnebesno kratak - kao da sam na klupici u parkiću. To bi stvarno spušio da sam naručio online jer osim kračeg sjedenja nije za ništa drugo. Ja provodim 10h dnevno na kompu i stolica mora biti ugodna, a ova koju sam ja kupio (po novom, to je "King" serija), je stvarno strašno dobra.
Stolica je ugodna - najkraće rečeno. Ima totalno drugačiju konstrukciju sjedečeg djela od svih ovih "običnih" stolica (može se na internetu naći prepiljena maxnomic stolica koja je ista kao i dxracer) i stvarno nakon 10h sjedenja nisam ukočen. Dobio sam 2 jastučića koji su stvarno super. Jedan kao potpora za glavu kojeg povremeno koristim (kad odmaram surfajući na internetu) i drugi potpora za donji leđni dio i to je stvarno jako korisno.
Jako me iznenadilo kako stolica lagano klizi i kako je stabilna. Ima jako široko ono dole gdje su kotači i nema šanse da se prevrnem, a nevjerojatno je kako dobre lagereima jer se možeš odgurnut i stolica leti.
Jedina zamjerka na cijeloj stolici po meni ide na ručke koje su malo klimave. Skužio sam to još u dućanu i takve su sve, pa ono, ili je neki dizajn fičur ili je jednostavno loša konstrukcija. No nije tako loše kao što su ostale stvari dobre, tako da stvarno preporučam stolicu, i ne, ne radim za lesninu da bi ih reklamirao ali su stvarno ispali bolja trgovina od online naručivanja - znam čudno. Ak ništa drugo barem možete isprobati i onda doma naručit stolac, s napomenom kako u lesnini ipak nemaju najnovije stolice kao na stranici.