Perezu puca giht za mišljenje prosječnoga navijača.
Prosječni navijač razmišlja s emotivne strane u trenutku, osjeća ljutnju, nepravdu, radost i sve ostalo u skladu sa sportskom situacijom u kojoj se klub trenutno nalazi te se najčešće ne vodi (osim ako nije vlasnik dionica, ali tada i nije prosječni navijač) analitičkim promišljanjima koja uključuju financijske dobiti. Te stvari treba prepustiti upravi u dobroj vjeri, a navijača treba zanimati sportski plan, zalaganje i trud igrača, fair play, treba imati prijezir spram prijevara, simuliranja i pojedinaca koji iskazuju nepoštovanje prema suigračima jer im je najvažnija osobna statistika, bez obzira koliko golova zabili.
Što se Ronada tiče, ispodprosječno inteligentna osoba može lako i osnovano zaključiti da sam ja u ovom slučaju hejter jer sam ga x na y puta opisao u negativnom kontekstu, no arogancija plačepičke je IMO više no iritantna za prosječnog navijača sa nekim uobičajenim sustavom nogometnih vrijednosti, koje između ostalog, počivaju i na činjenici da igrač koji ne slavi sa suigračima, kojemu je simuliranje prirođeno te koji bijesno napucava loptu jer mu je suigrač "ukrao" gol ne zaslužuje dres kluba koji nosi.
Nije slučajna situacija da ga navijači provociraju uzvicima "Messi" dok se ne sjećam da su argentincu vikali "Ronaldo" iako bi se i za ovog drugog dalo naći "fair playa" ali ni blizu u tolikoj mjeri.
Te situacije nisu od jučer, a traju najmanje od finala lige prvaka prošle godine u kojem baš i nije slavio sa suigračima za bitne golove, ali je zato gledateljima priuštio urlike umiruće deve u oazi za svoj totalno nebitni gol iz penala.
Citiraj:
Autor burmuz
Kužim ja sve to i slažem se u načelu ( što je prije napisano ). No, ovo što je quatano se protivi kapitalističkoj doktrini na kojoj se bazira sve skoro u EU. Ajde nek to naprave firmama recimo, bankama. Hmmm... nemaš tradiciju i dobre poslovne rezultate u 19. stoljeću, ne možeš uspjeti ma koliko dobro radiš. Ili kažeš recimo proizvođačima satova.. tko nema tradiciju barem od 1870. ne može raditi vrhunske satove...
Onda to nije slobodno tržište i to nije tržišno gospodarstvo. Naravno, govorimo o tome da su vrhunski klubovi firme, to svaki iole inteligentan čovjek vidi.
|
Slobodno tržište i nije toliko slobodno kako se doima, a i nije isto što i tržišno gospodarstvo. Kako kod nogometa, tako i kod financijskog i realnog sektora postoje institucije koje to kontroliraju na više ili manje uspješan način.