Danas je napokon dosao 8320 (1088 kn novi i to dobro da sam pogledao cijene novih jer ekipa prodaje iste za cca 900 do 1000 kn i to za neke primjerke bez jamstva, nema smisla no svaka roba ima svojeg kupca).
Ono sto bi vas htio pitati (posto se uopce nisam do danas informirao o tome, a i najvise vjerujem iskustvima ekipe tu na forumu) je koje su optimalne postavke za navedeni CPU tj. ono sto me zanima je koja bi bila ok voltaza CPU-a na stocku te vidim u UEFI-u sada neku opciju "Turbo" ili tako nesto slicno (odmah me podsjetilo na staru 486-icu te tipku na kucistu pod istoimenim nazivom te bi stroj poletio na 100 MHz

).
Malo sam skeptican oko tih automatskih "Turbo" stvari kao i automatskih voltazi pa me zanima sta tu napraviti tj. ugasiti taj famozni "Turbo" (ili ne?) te koja je neka optimalna voltaza za recimo 3.8 Ghz?
Idelano bi bilo ako netko ima istu plocu kao ja pa da zna kako se ista ponasa (da, svjestan sam da je MBO smece no sta je tu je).
Najvise me zanima sta napraviti s tim "Turbo" ili kako se vec zove te mogu li to ugasiti i zakucati normalno frekvenciju koju zelim kao i uvijek tj. preko mnozitelja (mislim da bi bilo oko x19 za 3.8 GHz ili tako nesto oko te brojke (nisam blizu kante pa ovo govorim napamet i uz cca 5 minuta provedenih uz CPU)).
Morao sam loadat default postavke na UEFI-u pa mi se sve zeznilo (damn)....sada se ne mogu sjetiti ni u kojem modu mi je radio HDD (ne bi rekao da je bio u IDE-u), brzine ventova sam zaboravio i sl...biti ce posla.
Samo vas molim da mi date savjet koje postavke staviti iskljucivo za CPU (voltaza te sta je s tim "Turbo" ili kako se vec zove tj. mogu li to normalno ugasiti).
Koje bi po defaultu voltaze imao 8320 za svojih 3.5 GHz (ne bi drzao CPU na toj frekvenciji vec me zanima cisto informativno)?
Izvinjavam se na toliko pitanja (ova zamjena procesora je dosla nenadano pa nisam uopce razmisljao o tako nekim stvarima tj. navikao sam na svoj stari x4 965BE) te se isto tako izvinjavam nadleznima ako sam zafulao temu (ako jesam, molio bi ih neka premjeste post tamo gdje vec treba (samo neka ga ne brisu jer su mi ovo vazne informacije te ne bi htio navecer biti uz BSOD

).
Hvala jos jednom svima.