Citiraj:
Autor xtreme96
Jel planiras stavljati samo SSD ili i HDD ? U slucaju da stavljas samo SSDove, sta mislis o pozicioniranju ssda iznad grafe? Znaci mislim na gornju stranicu kucista, s unutarnje stane jel
Tako bi SSD bio blizi sata konektorima na ploci, a nebi se ni vidio od ruba kucista...Mislim da bi cak i 3.5" HDD mogao sakriti tamo, ne znam koliki je taj rub u stvarnosti ali ovako od oka mi izgleda kao da bi moglo...
Predlazem ovu ideju jer vidim da si spominjao stavljanje diskova dole kod napajanja, a cini mi se da bi to onda bilo malo pretrpano ako bi ostao ovakav raspored napajanja i pumpe jer ne vidim gdje bi tu stavio jos i diskove.
Na "buku" pumpe na 850rpm nemam komentara.

|
256GB + 1024GB SSD
Mislio sam ih montirat na samo dno, taman ima mjesta za 2 komada, mozda i 3 ak se stisnu, al u pravilu bi trebala 2 stat, jedan na drugi s 1cm razmaka izmedju njih. Original opcija je bila montirat ih na "plafon", ali sam odustao od nje jer cu vjerovatno u skorije vrijeme prec na pci-e ssd, pa bi ostali mountovi koji se vide, a nece imat svrhu.
Mehanicke hardove cu koristit u NAS-u ( slj. build jel

, ali ne otkrivam detalje zasad osim jednog: vodom hladjeni hardovi zatvoreni u zvucnu izolaciju

)
A sta se "buke" tice

Jbg, cilj je bio napravit mrcinu od workstationa koja je hladna uz minimalnu razinu buke, tako da svaki rpm ventova / pumpe igra ulogu.