Umi Hammer
Prvi dojam
Naručivanje
Naručen crni s Coolicoola. Stigao u Zagreb za 5 dana + 12 dana na carini.
Software
Android Kitkat 4.4.4. Nema kineskih aplikacija ni bloatware-a.
Super SU instaliran. Multilanguage (HR). Za aplikacije koristi svu raspoloživu memoriju.

;
U kutiji
Mobitel, screen protector već postavljen, punjač (1A, bijeli, EU - znači bez adaptera), usb kabel (bijeli), baterija u mobitelu (treba skinuti s nje izolacijsku trakicu)
Performanse
Quad core MTK6732 (4x1,5MHz), 2Gb RAM, 32.200 na Antutu 5.7, sve radi jako brzo.
Kamera
Dan je loš, prosudite sami.

;

;

;

;

;
Baterija, ekran, kućište
Baterija je deklarirana 2250mAh ali moram reći da nikada nisam vidio tanju bateriju. Težina baterije je 29g, po mojoj slobodnoj procjeni 1600mAh (to je moje mišljenje, a ne poziv na sveti baterijski rat).
Ekran je dobar, IPS (kutevi gledanja dobri). Jako dobre boje i oštrina, malo mi fali "duboke" crne. Pet točaka multitouch.
Podržava tap2wake (ili kako se već kaže kad dva puta dotakneš ekran za otključavanje) + svu silu gesti. Prikaz slika i HD videa je odličan.
Kućište i opći izgled je jako dobar. Završna obrada odlična. Nema škripanja. Poklopac baterije je "gumirana" plastika, nema šanse za proklizavanje. Ali je zato magnet za otiske.
Tipke set-home-back ne svijetle, notification led radi.
Telefonija i zvuk
Jako dobar kvalitet zvuka za vrijeme razgovora. Microphone odličan.
Vanjski zvučnik prosječno glasan, mp3 zvuči osrednje.
Povezivanje, GPS, WI-FI
WCDMA je na 900/2100 pa 3G radi savršeno. 4G nemam pa ne mogu provjeriti.
Wifi ima odličan prijem.
GPS za 25 sekundi lock. Vidi i koristi i GPS i Glonass satelite.
Zaključak
Na prvu djeluje jako dobro. Na ekran, izradu i brzinu nemam zamjerke. Za preporuku. Samo treba vidjeti kako će se baterija ponašati.