View Single Post
Staro 15.05.2015., 09:40   #18
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Vidim da je ovo napisano ironicno i "sa visoka", pa samo da ponudim i neku opkladu ako mislis da nije moguce...
Nije, krivo si to protumačio. Meni treba u prosjeku 10-15 min za rastavit, 10min za promijeniti usb, pola sata za sastavljanje i sat za testiranje.
Ako netko može isti posao istom kvalitetom napraviti za 15min, za mene je to vrijedno pohvale. Bez sarkazma.
Citiraj:
I imam i jedno pitanje na temu: Da li je pametno radi USB portova grijati cijelu plocu? Ipak tu onda zagrijavas i sve ostale komponente i sami PCB. Hocu da kazem da mislim da je to nepotrebni stres za materijal koji se moze izbjeci lokalnim lemljenjem kontaktnom lemilicom. Naravno da je na stroju to lakse odraditi, ali po meni to nije po PS-u.
Pa ne, tu si potpuno u krivu.
Po PS bi trebalo biti da bilo kakvi radovi na matičnoj ploči bi se trebali izvoditi s predgrijavanjem posebno ako se samo dio ploče grije na temperaturu od 250c. Razlog tome je širenje materijala uslijed zagrijavanja koje je uvijek prisutno što će rezultirati deformiranjem ploče.
Grijanje ploče s strojem je u strogo kontroliranim uvjetima na temperaturu koja koja nikako niti u kojim uvjetima ne predstavlja stres za PCB i/ili komponente.
Stres za ploču i komponente je ako imaš dio ploče zagrijan na 250c a drugi na sobnoj temperaturi. U brodogradilištima se na taj način savijaju brodska oplata, a u elektronici matične ploče.. To se odnosi prventveno na puhalice.
Karikiram, naravno.....

Zadnje izmijenjeno od: Alvin. 15.05.2015. u 09:59.
Alvin je offline   Reply With Quote