View Single Post
Staro 14.05.2015., 16:45   #5
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor MMI Pregled postova
mjenjaš isto kao kondenzator, samo mora bit isti konektor
ma je my ass isto.....

kako moze biti isto pobogu? mislim, teoretski jest, sve je to osnova tematika lemilice i tinola, ali da je isto - nikako. kazem jer sam ih ja par mjenjao i to bolje da ne pricam kojom metodom, ali nikako nije islo lemilicom za svakodnevno drljanje. upravo se u suprotnome dogodi ovo sto Nikky kaze - iskasapi se PCD da je u PM za baciti jer su same linije po pol mm, vise stete se potencijalno moze napraviti nego dobroga.

ali s obzirom da sam se javio, metoda koju sam ja primjenio..... pa, nikako nije uobicajna. puhalicu nemam, ali imam pistolj na vruci zrak. i sta, ploca na rub stola, dugacka pinceta sa gumiranim ruckama i uhvatio za kuciste USB-a (ovog sto mjenjam), i konstatno lagani pritisak kao da ga hocu izvuci van.

i naravno, sa vrucim zrakom kruzim po strani gdje je zalotano, da bi nakon nekih 25-30 sekundi cijeli USB konektor samo popustio i u kompletu sve izletilo van. ocistio rupe, imao isti takav USB koji sam namjestio na mjesto, zalotao, eno dan danas radi ko' bebica.

ali (ogromno ali) ovo nebi nikome radio osim sebi, jer ovom metodom je vrlo riskantno. tj, da sam skurio plocu, jebiga, ali je moja ploca i ne moram nikome namirivati prakticki cijeli laptop (jer realno, gdje cu ti ja naci ispravnu maticnu od laptopa). tako da se moze, sve se moze promjeniti, ali treba imati aparaturu i prihvatiti i nesto rizika.

ali da je isto kao promjena kondenzatora je ono, miljama od istine. jebote, kondenzator drze dvije tocke, dok prosjecan USB konektor nekih 8 do 10, i to na tri strane sa debelo lota plus jako tanke strojne rupe. my ass jednako, kondenzator je piece of cake........

Burko je offline   Reply With Quote