Citiraj:
Autor MMI
mjenjaš isto kao kondenzator, samo mora bit isti konektor
|
ma je my ass isto.....
kako moze biti isto pobogu? mislim, teoretski jest, sve je to osnova tematika lemilice i tinola, ali da je isto - nikako. kazem jer sam ih ja par mjenjao i to bolje da ne pricam kojom metodom, ali nikako nije islo lemilicom za svakodnevno drljanje. upravo se u suprotnome dogodi ovo sto Nikky kaze - iskasapi se PCD da je u PM za baciti jer su same linije po pol mm, vise stete se potencijalno moze napraviti nego dobroga.
ali s obzirom da sam se javio, metoda koju sam ja primjenio..... pa, nikako nije uobicajna. puhalicu nemam, ali imam pistolj na vruci zrak. i sta, ploca na rub stola, dugacka pinceta sa gumiranim ruckama i uhvatio za kuciste USB-a (ovog sto mjenjam), i konstatno lagani pritisak kao da ga hocu izvuci van.
i naravno, sa vrucim zrakom kruzim po strani gdje je zalotano, da bi nakon nekih 25-30 sekundi cijeli USB konektor samo popustio i u kompletu sve izletilo van. ocistio rupe, imao isti takav USB koji sam namjestio na mjesto, zalotao, eno dan danas radi ko' bebica.
ali (
ogromno ali) ovo nebi nikome radio osim sebi, jer ovom metodom je vrlo riskantno. tj, da sam skurio plocu, jebiga, ali je moja ploca i ne moram nikome namirivati prakticki cijeli laptop (jer realno, gdje cu ti ja naci ispravnu maticnu od laptopa). tako da se moze, sve se moze promjeniti, ali treba imati aparaturu i prihvatiti i nesto rizika.
ali da je isto kao promjena kondenzatora je ono, miljama od istine. jebote, kondenzator drze dvije tocke, dok prosjecan USB konektor nekih 8 do 10, i to na tri strane sa debelo lota plus jako tanke strojne rupe. my ass jednako, kondenzator je piece of cake........