Namjeravam kupit neki hladnjak za hard pa me prvenstveno zanimaju preporuke... jako je bitno da je tih, po mogucnosti neki pasivan..i bilo bi jako dobro kad bi bio namjenjen za 5.25" slot...zbog IDE kabla. Kad smo vec kod toga, od kad imam kuciste koje NIJE mini imam problem s doticnim...kako na isti kabel (primarni kanal) spojiti hard i jedan opticki uredaj? problem je u duzini tj. razmaku izmedu 2 konektora na kablu...tj. kupim ja kabel od 90cm da bi ustanovio da je prvih 80cm od ploce do prvog konektora a ostalih tek 10cm do 2. konektora... jel se moze kabel okrenut inace?? dakle 2. konektor na plocu, a konektor namjenjen ploci spojim na hard??
i bacio sam oko na
Zalmanovog pasivnog 
, koji me jako privlaci..al je problem sto je on namjenjen da se prisarafi na dno kucista a ja sam bas htio nesto za 5.25" slot da rjesim dilemu kablova. Pa jel neko zna vec provjerenu metodu pricvrscivanja tog hladnjaka za neku "ladicu" pa da se hiti u 5.25" slot?? Pretpostavljam da bi mogo kupit neku jeftinu plasticnu ladicu i jedostavno to hitit nutra.... i da pitam vlasnike tog hladnjaka, kak to hladi??? I se isplati ic na pasivno rjesenje, tj. kak hladi u odnosu na neki aktivni, novcano ekvivalentni, model??
Hvala unaprijed svima