Citiraj:
Autor Mileni
Najdosadniji topic u ovom dijelu foruma. Uvjerljivo. Preporuke da se topic locka, nema smisla da se dalje ovdje pise 
|

Do-bar.
Sto se kartica tice, malo je puno zapelo ali radi se i na tome. Mislim da je 09. mjesec prekretnica na tom polju.
Citiraj:
Europski parlament sredinom ožujka je izglasao Dopunsko Izvješće o prijedlogu uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o međubankovnim naknadama za platne transakcije na temelju kartica. Riječ je o Uredbi kojom će se znatno smanjiti naknada banaka za upotrebu kartica.
Uredba, između ostaloga, propisuje da međubankovna naknada koju pružatelj platnih usluga naplaćuje po pojedinoj platnoj transakciji ne smije biti viša od 0,2% vrijednosti transakcije potrošačkom debitnom karticom, odnosno ne smije biti viša od 0,3% od vrijednosti transakcije potrošačkom kreditnom karticom.
Ove odredbe Uredbe o visini međubankovnih naknada počinju se primjenjivati istovremeno za nacionalne i prekogranične platne transakcije na temelju platnih kartica u svim državama članicama EU šest mjeseci nakon stupanja na snagu Uredbe. Iz Hrvatske narodne banke pritom skreću pozornost da se odredbe Uredbi ne prenose u nacionalna zakonodavstva, već se izravno primjenjuju u svim državama članicama EU te danom stupanja na snagu postaju dijelom nacionalnog pravnog sustava.
|
Kao malog poduzetnika, jednostavno me je bilo "strah" uvoditi karticno placanje obzirom na % koje sam svojim ocima vidio, a isli su i do 9% (6+3) na obrocno plaćanje.
Naravno da cemo sve novitete predstaviti na vrijeme kao i lagani redizajn weba koji ce kao prvo nastupiti uskoro sa odredjenim poboljsanjima, najvise sto se tice mobilnog pristupa, kako bi bio prilagodjen smartphone/tablet uredjajima.
Ovim putem i isprike svima ako sam zakasnio odgovoriti na upit ili ako je eventualno mail zavrsio u spam filteru.
Ekipa, jos jednom

svima na podrsci i strpljenju sa mojim nacinom poslovanja.
Zlatko