View Single Post
Staro 13.05.2015., 20:39   #5070
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Čisto za informaciju onima koji se prebacuju na VDSL, kronologija mojeg prebacivanja.
Udaljenost od centrale je nekih ~1100 metara po Google Earthu, lokacija Kloštar Podravski.

Najprije podaci na SX763, ADSL 10/640:

25.04. (subota) - navečer, podnio zahtjev putem Moj Telekom Portala, ubrzo mi je na email stigla potvrda narudžbe.
30.04. (četvrtak) - u popodnevnim satima automat javlja da mi uskoro stiže VDSL oprema i da u roku od 3 dana od primitka vratim stari modem.
06.05. (srijeda) - dopodne, stiže ZTE modem, HP Ekspresov dostavljač odmah uzima stari modem. Modem sam instalirao kad sam došao s posla oko 16h.
07.05 (četvrtak) - ujutro u 06:09h restartam modem (zbog, vidi rečenicu iza) i prebacuju me na VDSL.

S obzirom da je modem imao problema sa sinkronizacijom i pucanjem veze jer je bio priključen preko telefonske zaštite na UPS-u (SX763 je prije toga radio bez problema), ispočetka sam imao ovu brzinu:

U međuvremenu sam modem spojio direktno u zid, veza se ustabilila i danas su mi automatski povećali brzinu na ovu:

Inače u ovih tjedan dana, osim tog problema s telefonskom zaštitom na UPS-u, ZTE radi bez problema i isprobano dalje baca Wi-Fi signal u odnosu na SX763.
vedranzeman je offline   Reply With Quote