uvedena mi je optika prošli tjedan i imam pitanje za vas koji dulje vrijeme imate optiku...
dobio sam Ericsson i ZTE kombinaciju...
brzina preko žice je sasvim ok, 95/20 Mbit/s, međutim, na bežičnoj mreži imam maksimalno 30 Mbit/s, najčešće 22-23 Mbit/s (tim da se kazaljka na speedtestu stalno kreće i varira od 9 Mbit/s pa na dalje)... isprobao sam 3 uređaja, mobitel, laptop i MyGyca tv smartbox... dok mi za prva dva i nije tolika bitna nebeska brzina, za smartbox mi treba brza i stabilna veza zbog live streaminga... brzina uploada ide na sva 3 uređaja uredno preko 20 Mbit/s... na ovoj temi sam pročitao da treba promijeniti Bandwith sa 20 Mhz na 40 Mhz ali to mi nije pomoglo nego mi se brzina prepolovila, dakle max 14-15 Mbit/s...
naravno da sam nazvao SZK da na to prigovorim pa me je par sati kasnije nazvao neki tehničar i ubjeđivao da brzina wifi-a ovisi o wireless kartici ugrađenoj u uređaju... i kako on nikada nigdje nije izmjerio više od 32 Mbit/s preko wifi-a... gledajući specifikacije smartboxa našao sam da ima ugrađen Dual Band WiFi (2.4GHz/5GHz) 802.11 b/g/n...
jel taj tehničar u pravu ili me mulja ili ne zna ništa osim bušit zidove i lijepit kanalice, da tražim da mi zamijene ONT i router ili mogu nešto napraviti u postavkama routera?