View Single Post
Staro 12.05.2015., 13:58   #4211
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Bayern je prosle godine opasno opao nakon sto su vec osvojili prvenstvo. Valjda kako nema motiva opadne i igra. A LP se ne igra tako cesto. Slican scenarij gledamo i ove godine. A isti scenarij smo gledali i kod barce par godina.

Mozda preuvelicavam, ali takav je barem moj dojam. Ukoliko sam u pravu, skupo placaju sto su konkurenciju toliko razhebali. Ponajvise mislim na Dortmund.
Prošle godine da, ove baš i ne.
Prošle godine je Guardiola nakon što je i matematički riješio ligu rekao da je sezona (barem u ligi) za njega gotova i počeo je radit gluposti (igrat sa ispremješanim sastavima - igrački i taktički - tako da se više nije znalo k'o pije k'o plaća) i rezultat je bio da su mu glavni igrači u ključnim momentima bili izvan svakog ritma i forme (Robben i Ribery - a s obzirom da su oni bili i glavni dvojac koji je posluzivao Mandzukica, pala je i njegova forma - tu dolazi do izrazaja njegov glavni nedostatak - ne zna sam neku priliku stvorit).

To je ona stvar - treba naći savršenu količinu igranja i rotacije igrača, a on je taj dio prošle sezone u potpunosti profulao.

Ove godine ga nisu pojele gluposti već pun kufer ozljeda kroz cijelu sezonu i pogotovo sad u najbitnijem dijelu sezone.

Ribery, Robben, Alaba, Badstuber - Lewandowski (do odredjene mjere)
Martinez koji se ozljedio prije početka sezone, a nije još na 100%.
Lahm i Schweinsteiger koji se takodjer bore sa sitnijim ozljedama kroz cijelu sezonu itd.

Što se tiče konkurencije to takodjer nije skroz točno.
Baci pogled na Bayernove utakmice protiv prve 4 ekipe.
Wolfsburg - pobjeda & poraz (gol razlika 3:5)
Gladbach - remi & poraz (0:2)
Leverkusen - pobjeda & poraz (1:2)

Što se tiče Dortmunda, tu nije problem u Bayernu koliko u Dortmundu. Dovode se skupe zamjene za odlazeće igrače koje ne zadovoljavaju igrom (Mkhitaryan, Immobile (lol), Ramos).
A i odredjena doza nesreće i gluposti. Nesreće jer im se najbitniji igrač (Reus) u ključnim trenucima ozljedio - i to zbog grubih startova, a ne staklenih nogu kao što je to u Robbena slučaj npr.
Nesreća - glupost takodjer jer su u dobrom dijelu utakmica koje su izgubili ove godine bili bolja ekipa na terenu, ali pred golom čista nula. I onda im ga protivnik uvali iz praktički jedinog napada lol

Citiraj:
Autor karlo10 Pregled postova
A kak onda pod Juppom nisu pali u formi nakon što su osvojili? Bilo je u 27. kolu. A oni su zadnjih 5 utakmica pobijedili ljepo. A zamjene su se trgale, primjer Shaqiri. Lik je trčal 90min gore dolje ko da mu je zadnje.
2013 je titula riješena u 28. kolu, ne 27, i nije bilo 5 utakmica do kraja nego 6. i nisu se sve pobjedile (s Dortmundom se remiziralo).
Iako, i onda je Bayernu već vidljivo forma pala - ondašnje pobjede protiv Augsburga, a pogotovo protiv Freiburga su bili više sreća nego bilo što drugo.

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline