Citiraj:
Autor flyer1
prve pozicije trebali bi zauzimat filmovi koji su - osim kvalitetnom pricom - pomakli i granice - bilo zanrovske, bilo tehnicke - i promjenili nacin na koji dozivljavamo film ko umjetnost...nije dzabe citizen kane u vrhu brojnih 'specijaliziranih' ljestvica pri vrhu/na samom vrhu - nacin na koji je pomakao pojam, primjerice, montaze ili tretmana kadra zbilja je temeljito promjenio pristup procesu stvaranja filmskog djela.
e sad, sto je tocno revolucionarizirao ili pomakao shawshank redemption, ostaje pitanje
sve dok je 'de gustibus non est disputandum' na snazi, ultimativne ljestvice nema niti ce je biti, imdb-ova je vremenom postala nekakva 'referenca' cisto iz razloga jer svi mi koji volimo film, a imamo pristup internetu, u manjoj ili vecoj mjeri koristimo imdb - no ocito iz posve razlicitih razloga. 
|
Po toj tvojoj logici je i Feris Bjuler jedan od najboljih filmova ikad snimljen, jer hej, pomicao je granice - glavni lik se direktno obraćao publici!
Da ne govorimo o 12 Years a Slave lol
Film dobio oskara isključivo zato što je tematika filma ropstvo (to bi kao rebala biti tabu tema za Amere?).
Inače film fakat nije niš posebno, barem meni ne.
No za ozbač, zivo mi se fučka dal je neki filmski uradak pomaknuo granice kinematografije ili slično.
Za neko ocjenjivanje filma mi je bitno kakva je priča filma i kako su glumci tu priču prikazali.
Zato npr. film sa Assfleckom nikad ne bi mogao bit dobar film jer čak da i dobi dobru priču taj čovjek bi to već nekak usral.
Uostalom kod takvih priča je bitno kakve zanrove ljudi vole.
Meni bi Star Wars i LotR sigurnjak bili u top 10 filmova, a onome tko ne gleda SF / fanatsy sigurno ne bi.
Za Shawshank se inače slazem. Jedan od najboljih filmova 👍🏻