View Single Post
Staro 11.05.2015., 12:22   #7
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor RascaL Pregled postova
Ja sam počeo prije 2 tjedna i zaradio 2000kn za prvu stranicu haha (dizajn logotipa uključen).

Za kompliciranije stvari će ti trebat Dreamweaver (potpuna sloboda programiranja) ali Adobe Muse je najjednostavniji za početak (možda je grafički dizajn jedini preduvjet).

YouTube ima dovoljno tutoriala za napravit pošten sajt. Muse, iako naizgled prejednostavan, ima i mogućnost dodavanja css koda po potrebi, a u konačnici sam generira npr. html koji možeš proučavat ako te zanima.
KRIVO. Za bilo kakve stvari ti neće trebati dreamweaver, nitko ga ne koristi i taj alat ne vrijedi ničemu ukoliko se radi bilo što imalo ozbiljnije od susjedovog sina, kamoli za one koji tek počinju.

Nikakvi alati te ne zanimaju osim možda sublime text editor iu početku - kao simpa i brz tekst editor, no totalno je nebitno.
Što manje alat ima pomagala tim bolje za početnika. Sublime + browser i udri miško. Savladaj html i css kako treba, da znaš točno zašto display:block, zašto float itd. Ubrzo ces naici i na css preprocesor tipa less ili sass (neces moci bez ovoga, a i neces trebati), tako da čitaj i o tome.

Photoshop / Illustrator laganini usput ako zatrebaju za mockupe/ikonice i sl. Osobno preferiram kombinaciju photoshopa i illustratora, jer u illustratoru mogu imati 20 verzija istog dizajna na jednom .ai fileu. A psd fileove možeš lako includati u .ai projekte.

Preporučam treehouse za preletiti osnove za illustrator.
Čitaj, googlaj, pozdravi codeschool/treehouse, pokoju dobru uvodnu html/css knjigu i uvati se posla.
Danas uz sve resource ti je dovoljna samo volja, ništa drugo. Stackoverflow će ti biti najbolji prijatelj.

Zadnje izmijenjeno od: wnbeeeE. 11.05.2015. u 12:27.
wnbeeeE je offline   Reply With Quote