Citiraj:
Autor fanATIk
Jel zna netko gdje kupiti kod nas speaker grill 8" ? Al da je malo ljepši, po mogućnosti od metala s sitnim meshom. Nalazim samo neke krupne s krupnom mrežom. Il da gledam ebay?
|
Dijete gura prstiče?
Osim čipoteke možeš probat zvrcnut
Dacco ili
Oktavu iako mi se najbolje čini okrenut ibayu.
Citiraj:
Autor messiah
Imam Monitor Audio R370HD subwoofer Monitor Audio R370HD subwoofer koji pri određenim frekvencijama malo rezonira.
...
Ima li netko ideju gdje bi mogao odnijeti sub na servis, a da može riješiti/naći problem.
|
Moj prvi savjet:
Drži se dalje od ACA i stručnih servisa ako cijeniš živce.
Drugi savjet:
Problem pokušaj dijagnosticirati sam jer nikoga neče biti briga za tvoje stvari više nego tebe samog.
1. Jel to neki novonastali problem ili je tako od početka?
2. Kažeš pri određenim freq. rezonira. Koje su to freq?
Napraviš sweep / diagnosticiraš problematične freq.
3. Glasnoča utječe na karakter rezonance ili uopče ne utječe na nivo?
4. Sjedi na sub te ga testiraj.
5. Ako drajver gleda prema podu , probaj sub okrenut da drajver bude gori te s strane.
Javi opservacije. A nebi bilo loše kad bi dignuo kakvu snimku na jutub ili sl.
Citiraj:
Autor srale7
Mozda sam driver ne rezonira kad je izvan kutije i praktički bez ikakvog opterćenja kutije, a kad ga se stavi u kutiju i uslijed povećanog opterećenja jednostavno prosvira.
|
Nedavno se uhvatio razraditi malo nove sub drajvere i sve ljepo i krasno dokle jednom nisam dao više soka. Od bešumnog do "klapanja" u trenu.
Instiktivno pomislim drmnula zavojnica u back plate ali ipak mu nisam dao baš toliko soka. Uostalom , zvučalo je premekano za zavojnicu u backplate. Spojim drugi i - identična stvar. Umjesto trečeg uhvatim stariji drajver kojeg sam kupio u prijašnjoj turi i - tiho. Gledam razlike - sve isto. Isto izgledaju i isto se mjere te isto zvuče sve do nekih krajnjih granica kad novi zaklapa. Ionako ih ne koristim na tom nivou pa u neku ruku nije ni važno ali kad sam čuo , vrag mi neda mira.
Slušam jednog i slušam drugog . Tiho pa glasno .Opet tiho pa glasno.
Onda mi se napokon upali lampica u glavi.
Tinsel leads tj. žice od konektora do membrane lupaju u samu membranu kad se drajver razmaše.
Milimetar duža žica ili stupan-dva drugačiji kut epoksiranosti spoja s membranom i eto ti sranja.
Lagano ih pritisnem prstom i - tišina.
Za čudne zvukove može biti kriva cijela hrpica stvari.
Inace , ja bi rekao da je prije drajvera sama kvaliteta kutije krivac...