View Single Post
Staro 10.05.2015., 01:26   #6231
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor čuks Pregled postova
Meni su u linksu uredno otvarali kutije sa misevima prije kupovine. Izaberem si 2 modela, dodjem kod njih, isprobam i uzmem onog koji mi bolje lezi.
Kad sam kupio mobitel prije dva mjeseca sam zamolio prodavača da mi pokaže mobitel bez da je priključen na one telefonske feder-žice protiv krađe. Nisam do kraja niti objasnio, ovaj je pohitao s ključem do vitrine i izvadio Nexus 6 (cijena da zaboli glava), prerezao onu naljepnicu pečata te nakon mojeg ogledavanja od 30 sekundi i ushićenja kako mi je pred očima otvorio kutiju odlučio sam ga kupiti. Vraća se prodavač do vitrine i vadi drugu kutiju, ja pitam jel on to sad ispred mene otvorio kutiju, je li to pravi mobitel, a on meni da je mislio da mi treba za poklon i da mogu dobiti zatvorenog/zapečaćenog. Odnos prema kupcima

Ne kažem da je to morao napraviti, ali je napravio bez ikakvih natezanja i objašnjavanja. A onda mi je bilo žao ostaviti kutiju otvorenu pa su i dobili moje novce.

Što sam htio reći: ako su kupac i trgovac pošteni, dogovorit će se bez problema. Tako se i kolega dogovorio da je za manjak plastike dobio nazad manje novaca, što mu savršeno odgovara.

A također odgovara i nepisanom pravilu da se svaka oprema koja je oštećene ambalaže prodaje po 15% nižoj cijeni. Nađe se dosta 2nd hand (B-ware) robe tako po internet dućanima, s punim garancijama.

Tako sam kupio i memoriju za komp i kad god mi nešto treba prvo pogledam ima li takvih proizvoda.