View Single Post
Staro 08.05.2015., 08:53   #139
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Mi smo u frimi isto imali havariju, a koliko vidim - backup, backup i jedino backup. Zaključane file-ove možete bacit u smeće.
Da, jedino kvalitetan backup. i to fizički odvojen od računala, il iako je već online/na mreži, zaštiti ga passwordom inače je i on jebo ježa. Pa to govno je čak i outlookov .pst file zaključalo.

Citiraj:
Pokrenula ga je žena iz nabave u nekom "maskiranom" emailu. (AdriaticMedia.pdf.exe (!)).
A što da Vam kažem, to je stara garda i njima objašanjavat nešto oko računala je poštena muka...
Eh, ne možeš ljude od njihove gluposti sačuvati. danas je naprednije korištenje računala potencijalno vrlo opasno bez korištenja zdravog razuma.

Već sam imao slučaj kolegice koja je pobrala onaj MUP virus, i od srama htjela platit, a ne prijavit što se dogodilo
No, to je bila dječja igra naspram ovog.

Uzeo sam i harderski security uređaj s AV i FW alatima te VPN konekcijom za važnija računala u firmi, ali realno, ovo nije virus i ako netko otvori takav spam mail i pokrene privitak, jao si ga nama.