View Single Post
Staro 08.05.2015., 00:28   #4097
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Moram priznat da se nikad nisam toliko tresao oko neke utakmice stranih klubova kao kod ove. Premlad sam još bio kada je bilo ono finale sa Milanom, tako da tad mi to još i nije bilo toliko napeto kao ovo danas. Hvala im na pobjedi.

Obrana je odradila kvalitetan posao. Nebi se složio ni sa kime tko kaže da je ovo bio bunker ili išta slično, već je bila obrana organizirana jako dobro, nekoliko igrača za polukontre bi ostalo naprijed, i pametno su birali trenutke za pritisak po cijelome terenu. Buffon je istina mogao više kod nekih centaršuteva, u zadnjoj minuti je pokazao što je češće trebao raditi, ali svejedno, James je ono izvukao maestralno pa ga neću kriviti previše. Bekovi su bili poprilično dobri u oba smjera, jako mi se svidjelo što je Evra napadački radio po lijevoj strani, Licht solidno, ali zna i bolje. Bonucci je imao svoje standardne mušice na početku tekme i mislio sam da će nas koštati utakmice, ali je zato Chiellini odigrao sjajno, svaki start mu je bio smislen i uspješan.

Vidal i dalje nije onaj Vidal prije ozlijede. Iako je ovoga puta defenzivno i u tranziciji bio solidan, prema naprijed ga nije bilo za vidjet. Slično se može reći i za Marchisija. Pirlo, iako je par puta prelako dao loptu protivniku, je imao par sjajnih paseva prema naprijed i iznenađujuće odradio nekoliko ključnih defenzivnih startova uz pretrčanih 11 kilometara. Mali Sturaro je zato bio najpozitivnije iznenađenje, dobra kombinatorika po lijevoj strani, startovi bez respekta, par grešaka, ali sve u svemu dobar doprinos.

Morata i Tevez već standardno dobri. Tevezov udarac, kojeg je pametno ispratio Morata, je donio prvi gol. Dok je Moratin pas poslao Teveza u priliku iz koje smo dobili penal. Također su se jako dobro razumijeli, Morata pokazao impresivne fizičke predispozicije u borbi sa Varaneom i Pepeom.

Što se Reala tiče, Iker nije mogao previše, Varane i Pepe su bili ok, iako je Pepe bio taj kojeg je Morata prestigao kod gola, a Varane bio taj koji je dao Llorente šansu za gol. Marcelo mi je bio prema naprijed čak i opasan, no Carvajal je zato meni osobno, uz Balea, bio najgori igrač na terenu. Kroos, Ronaldo, Isco i James (kasnije i Chicarito) su bili ti koji su tražili gol, no eto na sreću, nisu ga našli.

Nakon odigrane utakmice vjerujem da možemo proći dalje. Potrebna je mala doza sreća kao danas, ista organiziranost u obrani uz malo više koncentracije, opet vršiti pritisak u određenim trenucima u utakmici bez obzira na to što se igra na Bernabeu (jer čekanje na čiste kontre će nas ubiti) te imati posjeda barem kao danas, tj. stvarati ono što smo radili prvih 15ak minuta. Apsolutno sam uvjeren da se ovakvoj zadnjoj liniji Reala može zabiti gol u gostima.

Ono što mi dodatno pojačava to uvjerenje su činjenice da se Pogba vraća za uzvratnu utakmicu, te da Real mora dočekati Valenciu protiv koje mora odigrati 100% ako misli ganjati La Ligu. Juve pak dočekuje Cagliari protiv kojeg može, čak i da nije matematički osigurao ligu, poslati Primaveru.
Kolega sa drugog foruma, rijetkost je naići na ovako objektivnog čovjeka i ne samo što se tiče ovoga da se razumijemo. Poslije ovako nečega čak mi na trenutke dođe da mi ni ne bude žao ako Juve prođe.
Mirkopoter je offline