Citiraj:
Autor segregator
A dođe ti na isto, ne sjećam se da sam vidio am3+ ploču sa više od 4 utora za RAM, a ove WS ploče imaju po 8 ili 16, pa možeš natrpati dosta čak i ako su relativno mali moduli
|
Ma znam, ali kao sto rekoh, upadas u drugi cjenovni segment, treba ti SSI EEB napajanje, ogromno kuciste i jos mozes naletiti na 100 problema.
Realno, RAMBUS je po tom pitanju bio genijalan. U ono doba (sto mrzim kad sam tolko star da price o IT-u pocinjem Biblijski), QC RDRAM kontroler je zahtjevao svega 128 data zica i jos nesto sitno za logiku. DC DDR je trebao 320+. Situacija se samo pogorsavala s protjekom vremena, tako da je u sustini to najkompliciraniji dio ploce iovako ionako, pa stoga ni ne cudi da je 4 DIMM-a de facto standard - sve ostalo bi bilo bezrazlozno skupo a vrlo vjerojatno bi pomoglo samo onima koji ne zele davati nesrazmjerno vise novaca samo za kapacitet sistemske memorije.
Jebiga - hoces hrpu RAM-a, kupi drugu kategoriju proizvoda. Iskreno, i ovih 32GB je sasvim solidna kolicina, obzirom na ukupnu cijenu. Da ti je netko prije 10 godina u doba prvih PressHOTa i A64 rekao da ces za par tisuca kuna voziti 32GB RAM-a, pa sad... Ne znam bi li svugdje prosao pod ubrojive.
Pa covjek trazi workstation a ne server.