View Single Post
Staro 07.05.2015., 09:40   #4052
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Pazi Barca je imala svoj ocigledan pad igre pod Vilanovom i Rourom, a tada je uletio Bayern u svom zenitu, i naravno da je rezultat bio koji je ,vise nego ocekivan.

Barcelona je bila friska nakon dosta transfera, i prvi put da se moram sloziti sa Scoriom jucer, igraci su se ove sezone poceli osjecati ponovo, i ne "smetati" jedan drugom, uskladili su linije kretanja + suarez se savrseno uklopio ko devetka, pa vise ne ovise o messiju koji je morao prosle godine sam si radit golove i trpat ih, jer ove godine moze proigrati Suareza koji jednako hladnokrvno zabija, kao sto je davno nekoc Etoo zabijao lopte kojima su ga Deco Ronaldinho i Guily hranili.

Tako da je prakticki Messi osloboden da moze otic na svoju polovicu po loptu, a moze igrat i devetku, a ne prije kad je igrao iskljucivo devetku, pa se vratio po loptu i bio zatvoren od strane 6 igraca jer vise nikoga od barceloninih igraca nije bilo naprijed, pa se analogno tome igrala famozna tikitaka jer ti nitko nije imao otvarat prostor naprijed.

Sad se i Neymar ( koji napokon igra na lijevoj strani, a ne na desnoj ko za vrijeme Roure), i Suarez odlicno nadopunjuju na Messija, i otvaraju izuzetno puno prostora za fine pasove Inieste Messija Rakitica pa cak i Mascherna iz zadnjeg reda. U ovoj ekipi da igra 5 godina mladi Xavi umjesto Rakete mozda, mislim da bi tek onda Barca bila jos veci stroj. I zato se nekima cini da se barca rijesila tikitake, nije, vec su prije jednostavno morali muciti loptu i kruziti jer nisu imali toliko prostora naprijed koliko ga sad imaju, i ekipe nemogu vise igrati onako plitko ko sto su igrali jer se vidi da i Suarez i Neymar jako puno puta znaju utrcati iza zdnje linije, a to veznjaci sve odlicno poprate. A uz sve to jos moras i Messija cuvat, pa je tesko igrat plitku formaciju. Cak i Rakitic to vrhunski radi, i nemali broj puta se i on nasao u poziciji da je istrcao cijeli zadnji red kad se messi vrati po loptu.

Ja nebi pljuvao Pepa, imao je po meni jedinu ideju kako igrat vs ove barcelone, uzeti im loptu, i stvoriti sanse, napraviti pritisak na njihove bekove gdje barca gubi sirinu igre onda. I to im je cak donekle uspjelo, jer Alves je ovu utakmicu bio iskljucivo defanzivac, alba je imao par trkova svega prema naprijed. Druga stvar jer sto je obrana bila kriminalna, i sto su ova 3 u napadu ipak preveliki igraci da se ne dovedu u bar jednu mat situaciju po utakmici. Messi je svoje utrpao, neymar je svoju utrpao, suarezu je pak Neuer skinuo ciste zicere.

Bayern da je jucer bio u full sastavu, vjeruj mi da bi rezultat bio bar za par golova veci, s obje strane. Pazi, njima fale Ribery i Robben, okosnica one ekipe koja je trpala pod tim famoznim Heynckesom kojeg toliko hvalite, i tu moram stat na stranu pande505, jer covjek pria istinu.

Eto moje videnje od nekoga ko slaze kompove i ne kuzi se u nogomet :P