View Single Post
Staro 07.05.2015., 08:34   #590
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Perestrojka Pregled postova
S obzirom na trenutne temp. vani, da.

Automatski mu se povecava / smanjuje mnozitelj i trenutni napon na jezgrama. Dok imas neki veci workload ili nesto zahtjevinje za obradit, multi poraste do max. limita, zavisno. Multi ne mora bit lockan da su sve jezgre u syncu, ako na jednoj imas masu loada, a na druge 3. nemas, ove ce bit na nizem taktu.

Turbo, aka 3.4GHz u ovom slucaju radi tako da ako imas nekakav workload na procesoru, a temperature su u zadovoljavajucim granicama, jezgra/jezgre ce radit na 3.4 GHz max, ukoliko radna temperatura ne premasuje neki limit.

Osobno kao ex. 4460 owner sam bio zadovoljan njime Nije bilo nekog smisla prelazit na 4690K, al covjeka veseli K sufiks pa et...
Sada su mi jasnije neke stvari,hvala. U biti po biosu ništa ne moram čačkat što se tiče samog proca, ukratko kako bi se šturo reklo, on sve sam odrađuje jel?

Citiraj:
Autor ODO Pregled postova
Kod mene u idle nije prelazio 30, u FC4 na high max 49. Također sa "štok" coolerom.

Klima se doma još nije palila, ali hoće ubrzo, 7 sati, a već 20°C.
Mislim da je FC manje procesorki zahtjevan od GTA, ali i moje kućište nije baš najbajnije pa je vjerojatno i do protoka zraka, no svakako ću staviti Freezera
, iako mi je najveća zabilježena temperatura nakon nešto više od sat vremena igranja bila 58, većinom su jezgre oko 55.
slavonac90 je offline   Reply With Quote