Citiraj:
Autor slavonac90
Nego recite mi jesu temperature za idle od 30-35, te load(igranje GTA 5) 55-60 normalne s obzirom na stock cooler? Planiram staviti Freezera 7 Pro, ali sam prvo stavio ovaj da vidim kako će se ponašati s njim.
|
S obzirom na trenutne temp. vani, da.
Citiraj:
Autor slavonac90
I primjetio sam kako mi je u CPUZ-u core speed na 800, to je automatska regulacija pa se on sam povećava po potrebi ovisno što se radi ili kako funkcionira?
|
Automatski mu se povecava / smanjuje mnozitelj i trenutni napon na jezgrama. Dok imas neki veci workload ili nesto zahtjevinje za obradit, multi poraste do max. limita, zavisno. Multi ne mora bit lockan da su sve jezgre u syncu, ako na jednoj imas masu loada, a na druge 3. nemas, ove ce bit na nizem taktu.
Citiraj:
Autor slavonac90
I kako se uključi turbo boost tj. da radi na 3.4 ghz? Malo sam noob s ovim novim komponentama, navikao se na stari quad pa mi sada sve čudno 
|
Turbo, aka 3.4GHz u ovom slucaju radi tako da ako imas nekakav workload na procesoru, a temperature su u zadovoljavajucim granicama, jezgra/jezgre ce radit na 3.4 GHz max, ukoliko radna temperatura ne premasuje neki limit.
Osobno kao ex. 4460 owner sam bio zadovoljan njime

Nije bilo nekog smisla prelazit na 4690K, al covjeka veseli K sufiks pa et...