View Single Post
Staro 07.05.2015., 00:51   #2787
ssarik
Terror Absolut!
Moj komp

ssarik's Avatar

Datum registracije: May 2014
Prelazak sa navedene i5-ice na i7 nema smisla ako će se računalo koristiti prvenstveno za gaming. Taj procesor je odličan za potrebe gaminga.

Matična je best buy, tako da također dobar budget izbor.

RAM što jeftiniji, uzeti bilo koji sa frekvencijom 1600MHz, kombinacija 2x4 je u redu, eventualno 1x8 pa nekad kasnije još jednu 8GB pločicu, iako bi 8GB trebalo biti dovoljno još dosta vremena pa bih ja uzeo 2x4GB zbog dual channel rada.

HDD ok, tu se ne može previše mudrovati, svaki može služiti dobro dugi niz godina, kao što svaki može riknuti u roku od 2 dana. Ako je razlika par desetaka kuna onda radije otići na varijantu od 1TB.

SSD po pitanju gaminga neće previše pomoći, pogotovo ako se ne igra puno zahtjevnih online igara (brži loading time, stoga i određena prednost naspram igrača sa igrama instaliranim na HDD, pri spajanju na server - npr mogućnost u BF4 MPu da se pokupe odma najbolja kola, tenkovi i avioni u startu )

Grafa u redu, kućište također, ali ja bih drugo napajanje. Moje preporuke su Fortron Raider S 550W, XFX TS 550W i Super Flower Golden Green 550W. Sva tri su odlična i preporuka je da odeš na ono sa najduljom garancijom od navedenih.

Monitor bi trebao biti OK, ali bih ja radije otišao na veću dijagonalu (23+ inča). Ima dobrih modela u rangu od 1000 do 1500kn ali za to bi se trebao uputiti na podforum "Monitori, tipkovnice i miševi".

Nadam se da sam pomogao
ssarik je offline   Reply With Quote