View Single Post
Staro 06.05.2015., 19:30   #6196
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Ali ovdje pričamo o raskidu ugovora i povratu proizvoda u roku 14 dana.
I ne trebam čitati stare postove, ja čitam zakon, najnoviji i najsvježiji.
Ambalaža je sastavni dio proizvoda koji vraćaš, ako ju nemaš, umanjio si vrijednost robe.
Slijedi ovaj tijek dogadjaja:
1. narucis i platis robu online, dodjes ju podignuti u poslovnici: imas rjesenje inspektorata da je rijec o kupnji na daljinu
2. kad si dosao podignuti robu zatrazio si od prodavaca da zbrine ambalazu sukladno clanku 16. zakona o zastiti potrosaca
3. u roku od tjedan dana odlucio si vratiti robu jer ti ne odgovara

Sto sada? U tockama 1 i 2 zakon je na tvojoj strani. Kad si zatrazio da trgovac zbrine ambalazu nisi mogao znati da ces htjeti vratiti proizvod. Zasto ga ne bi mogao vratiti ako ni u jednom koraku ti nisi napravio nista pogresno?

Citiraj:
Možemo baciti oko i na uvjete povrata najvećeg webshopa u HR koji uredno umanjuje iznos radi oštećene ambalaže:
http://www.ekupi.hr/Povrati-499952.aspx

Ne vjerujem da bi to radili, a da nemaju uporište u zakonu.
Stvarno ne vjerujes? Uopce na ovoj temi nema stotine slucajeva gdje su razni shopovi muljali kupce, izmisljali svasta (pa i razne amortizacije, uvjetovali garanaciju imanjem amabalaze, itd, itd) pa onda odustali kad je konacno kupac kontaktirao inspektorat.

Citiraj:
U EU zakonu čak stoji da se s proizvodom ne smije ni koristiti:

http://europa.eu/youreurope/citizens...s/index_hr.htm

A mi imamo slučaj da je lik tjedan dana drndao po mišu svaki dan po dva sata, izgubio dio ambalaže i to je sve ok i trebao bi dobiti puni iznos nazad.
Ja bih rekao da neće ići, ali ako si ti u pravu, onda sorry.
Kako ces pregledati robu ako ju nisi otpakirao? Svjestan si da su razne stvari tako zapakirane da ih je nemoguce otvoriti bez da se osteti ambalaza? Zakon ti garantira mogucnost pregleda robe, shop ti prijeti naplatom ostecene ambalaze - kako to rijesiti?
nex je offline   Reply With Quote