Ako znaš kako izgleda Scythe Musashi, onda znaš da je to isti drekec
Uglavnom u mene bila Sapphire HD6850 s jednim ventom i na lito urliče zajedno s visokim temp.
I tako instaliram ja Musashija (kojeg sam nabavija za HD4830), i nema baš neke velike razlike (osim buke koja je zbilja bila podnošljiva na Musashiju 2x10cm ventovi na 2000rpm).
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=135
Pomalo sam i nepravedno izasra Sapphire zbog single fan hladnjaka, temperatura i buke, ali veliki krivac je bija i kejs.
Raidmax mid tower (s 1x12cm ventom naprid, PSU-om s gornje strane, 2x8cm ventovima otraga i jednim 8cm na boku) je jednostavno pregažen vrimenom, modernim zahtjevima, standardima, etc...
Kupim rabljeni CM690 kejs, vratim stock cooler na Safirki, i vidi kitice - 69c uz minimalnu buku (doduše nije bilo lito već 5. misec).
Preporuka je svejedno:
1. grafu sa što duljim jamstvom (3god., ali provjeri vidim da je u nekim dućanima drukčije - za npr. Asus, osim ako nisu greškom stavili 2 ili je RMA model u prodaji)
2. bez naljepnica (mislim da su npr. Gigabyte i Asus bez njih) - bez obzira misliš minjat cooler ili ne (znale su s vrimenom i same popustit/otpast od vrućine/prašine pa ti dokazuj pravdu ili mirnom rukom lipi natrag

)
3. radije dual fan (npr nešto jeftinija VTX3d ima single)
4. najvažnije za sav hardwer -
provjetreni kejs (već vidim da nisi naveja svoga pod moj komp - nije dobar znak

)