05.05.2015., 09:06
|
|
Hala Madrid!
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Autor Guls
Momci, pošto sam prošao prva 4 mjeseca uvodnih kružnih treninga da se dovedem u red, sada sam krenuo s manjim brojem ponavljanja i počinjem pratiti napredak.
Zanima me što je to normalan napredak? Trebam li se zabrinuti ako npr ne vidim napredak u dizanju težina u periodu dva-tri tjedna nego tek nakon toga?
Npr radim bench 2x60lbs i odradim 3x6 serija. I tako radim tri ponedjeljka zaredom. Jer ako povećam težinu na 2x70lbs (što je minimalni korak), ne mogu napraviti 6 ponavljanja. I onda nakon tri tjedna uspijem. Da li je to spor napredak (jer ipak su to male težine) ili je to u redu?
|
Po meni nije bitna kilaza na pocetku. Najvaznjje je od svega da pravilno izvodis vjezbu. Isto tako, ja se uvijek drzim pravila da nikad ne podizem kilazu dok ne uspijem odraditi zadani broj ponavljanja u svakoj seriji. Ima dosta clanaka o tome napisanih i po meni je to najbolji i najbrzi nacin za napredovanje. Npr. Radis sa 60kg bench 5 ponavljanja 3 serije. Dok god ne uspijes napraviti sve 3 serije po 5 ponavljanja sa tom kilazom nemoj podizati kilažu na benchu pa makar ti i trajalo podizanje kilaze i po mjesec dana. To se zove progresivni napredak. Ja sam tako radio i uvijek sam imao dobre rezultate. Lik koji se profesionalno bavio bodybuildingom mi je ovako rekao: "Nemoj se zamarati kilazom, glavno je da pravilno izvodjis vjezbe. Uz jako dobre kontrakcije i sa manjom tezinom ces vidjeti iste ili cak bolje rezultate" tako nekako mi je rekao. Sto se tice nabijanja kilaze na svim vjezbama tu masu ljudi grijesi (i ja isto ponekad). Treba ego kod kuce ostaviti. Nemoj se zamarati oko kilaze. To bi bio moj savjet.
Zadnje izmijenjeno od: Mogy. 05.05.2015. u 09:20.
|
|
|