Citiraj:
Autor siloman
dobro, nebi bas tako daleko isao, ali neki iz osnovne serije synology bi po tebi bio daleko bolji od my clouda?
i koji hard nutra? WD red?
|
U oba su mi RED diskovi, WDMycloud nema ni ventilator i diskovi su 10-15 stupnjeva topliji nego u Synologyu tako da brijem da nece bas dugo ni trajati kad im je "radna" temp oko 50°C dok su u snologyu na 35-38°C. meni suzi za offlien backup (upalim ga jendom mjesenco i sve sa synologya prekopiram na njega pa mi nije tolki bed).
Ali nije poanta u hardwareu (premda WD ne navodni tocno ni koji CPU je unutra osim na kolko MHz je) nego u samom systemu/OSu koji upravlja s uredjajem. Ovaj WD je kao za djecu, ono par buttona, klikova i to je to nema nekih velikih opcija ili aplikacija. Kod Synologya je to njihov Disk Station Manager (DSM), to je ono sto cini ogromnu razliku.
I jos jedna stvar, kod WDa mi ide na zivce sto nema On/OFF tipku, ono lijeno im je bio dodati jednu tipku (a taj 8TB model je oko 4500kn) WTF ???? Tako da se pali/gasi ubadanjem kabela od ispravljaca

.
Znaci sto se mene tice uzmi cak i najjeftiniji Synology (iz "Se" serije ili "j") i moci ces postelati/customizirati 99.99% stvari.