Tema: Star Citizen
View Single Post
Staro 04.05.2015., 18:31   #933
Juhica2
Registered User
Moj komp

Juhica2's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Pa potpuno se slažem, zato i ne vidim razloga "upucavati" tolike pare sada.

Ali eto, očito ima ljudi koji imaju "viška" novaca i voljni su ga dati za to, što je sasvim legitimno. Njihove pare, njihove odluke

Ovo je razlog zašto ja na isprobavam PTU verziju. Jednostavno previše podataka za skinuti, na PTU stalno neki novi patchevi... pa onda opet skidaj kad izađe "nePTU" verzija istog patcha. Na 4Mbps vezi to predugo traje, dovoljno je jednom u mjesec-dva "obični" patch od 20GB, i ovako se skida obično preko noći i cijelog jutra dok sam na poslu

Evo, sljedeći patch 1.1.2 alpha donosi tutorial mode (koliko sam vidio na YT, praktički jedna duža tutorial misija). Patch će vjerojatno ići live ovaj tjedan, eventualno sljedeći. A uskoro će biti i StarMarine modul, Pirate Swarm mode i Planetside (ako sam dobro pohvatao, sve to bi trebalo izaći u 1.2alpha i 1.3alpha patchevima).

Thx za info, vjerovatno ne downloadam ništa tamo sve do Planetside modula jer mi se tek to čini interesantim za download od 20GB-a. Ne treba zaboraviti da će se vrlo vjerovatno do tog vremena napuhati i do nekih 50-tak GB. Kako sam čitao vjeruje se da će čitav klijent na kraju biti težak i nekih 100GB .

Citiraj:
Autor daShko. Pregled postova
Mene malo muči taj disbalans u početku igre, svatko tko je pledgao onih inicijalnih 35 - 45$ će se igrati sa malim brodićima i polagano kretati u vode koje odabere. Muči me to što će biti tih ljudi koji će se vozati odmah sa nekim kanturinama koje su valjda nekoliko desetaka i do stotina puta veće ili jače itd. Ko zna kako će to funkcionirati ispočetka, nadam se da će ekonomija svega moći podnijeti takav pushup odjedanputa kad cijela dinamika krene.

Pa to ti je ta fora sa crowdfundingom, navlakuša za nadobudne, sci-fi entuzijaste (priznajem ) i one sa viškom para iako ima tu još masu podkategorija ljudi koji su spremni iskrcati nešto para za ovo... zapravo ako ćemo zdravo razumski nema apsolutno nikakvog opravdanja za davanje love unaprijed za ovu igru jer će se svi brodovi ionako kasnije moći zaraditi in game ali što ćeš... nisu trgovci prvi put podvalili robu kupcima pod "sumnjivim" marketinško-manipulativnim okolnostima (amerikanci su maheri u tome ) ali gdje ima potražnje biti će uvijek i ponude .

Što se tiče "nepoštene prednosti" zbog kupovanja boljih brodova slažem se da će to sigurno predstavljati određenu komplikaciju ali to se sve da riješiti sa pristupanjem nekom dobrom savezu pa ako ništa onda grupno raditi prema nekom cilju u igri makar imali i slabije brodove. Možda nisi upućen ali već je moguće izabrati svoj "klan" sa tvog accounta a ima ih već pregršt raznih profila, od RP do bounty hunter ili trgovačkih, istraživačkih itd......Zajedništvo anulira puno nedostataka u online igrama (EVE ONLINE veteran reporting! ) pa sjetimo se i da su praljudi u grupi uspijevali oboriti i veličanstvu zvijer poput mamuta. Osim toga moglo bi biti tu i smiješnih situacija sa američkim nerdovima koji iskrcavaju masu love za najskuplje brodove da bi u igri bili apsolutni fail. Znači ima tu i nekih dobrih strana za one koji znaju kako to iskoristiti u zabavne svrhe a možda i za dobar profit .

Sa druge strane uvjeren sam i da će se ta eventualna razlika između "lovatora" i "siromašaka" istopiti čim ekonomija malčice proradi u igri pa se možda uspije i nešto zaraditi prije vremena zahvaljujući recimo galaktičkim makinacijama tržištem ili "embargom" a´la somalijski pirati nad nekim miroljubivom i po obrambenim sposobnostima totalno nepripremljenim trgovačkom planetom/ .
Juhica2 je offline   Reply With Quote