View Single Post
Staro 02.05.2015., 22:54   #7336
zen_sux
Premium

zen_sux's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Pozdravi,

rijetko postam, al kad postam uvijek dobijem kvalitetan odgovor i rješenje na PCE, pa idem probati opet.

Preselio, adaptirao stan, ostalo još da nabavim novi TV.

Do sada sam imao 6-7g. staru 42" 720p Panasonic plazmu, pojma nemam koji model, koja ide u mirovinu jer je premala za novi dnevni. Bio sam prezadovoljan istom.

E sada malo informacija:
-TV program gledam skoro nikako (liga prvaka i crtici za dijete su jedini sadrzaj koji se ponekad zavrte)
-Smart tv opcije me ne zanimaju (vidim da se ne mogu izbjeci, ali su nikakva odlika pri kupnji, ako npr jedan ima vise smart fora od drugoga)
-Tv je spojen na HTPC sa XBMCom i odatle se vrti vecina sadrzaja (vecinom HD filmovi i serije u nocnim satima)
-Volim da je crna-crna, kao sta je to bio slucaj na dosadasnjem TV-u, u polumraku pri gledanju filmova
-Radije bi gledao dobar crnobijeli film na 10" ekranu nego los u imaxu (ako ko kuzi sta hocu reci)
-3D me ni najmanje ne zanima
-ostru sliku i fine boje volim (kreten nisam)

Udaljenost je preko 3 metra i trazim 55" ili cak 65" TV, vidim da plazme bas nisu vise neka opcija tj da su ovi LED paneli najsiri izbor, budzet je 10-15 tisuca, al ne bih bacao lovu na stvari koje mi ne trebaju (smart opcije, bolji zvucnici-imam svoje i sl), za stvari do kojih mi je stalo sam spreman malo izaci iz okvira budzeta (slika, crna boja, nek bude i koliko trosi u standby-u jer sam cijeli stan radio na led zarulje, energetska ucinkovitost, A++ foru..)

Dosta sam pretrazivao forum i net , al neke stvari mi jos nisu bistre (napominjem nista nisam pratio bar 5,6g.)

Pitanja:
1. Koji TV uzeti s obzirom na gornje parametre i gdje u RH

2. Jel da se opterecujem UHD (tako sam i kupio 720p tv jer je bilo kao kome treba 1080p u vrijeme kad sam ja kupovao, pa mi je malo bilo zao kad su poceli izlaziti FHD ripovi)

3. Jel OLED iza ugla, ili je iza ugla kao sta je bio i prije 5g ?

4. Ovo neznam opisati, ali sam na TV (SD) programu na LED panelima primjetio da mi je grozno neprirodan. Neznam jel to fora sa osvjezavanjem, mene podsjeca na stare britanske serije (slicno sam dozivio u kinu kad sam gledao prvog Hobita, pa mislim da je), ne znam jel to samo u slucaju TV programa ili i kod HD ripova jer sam to vecinom primjetio po tudim kucama i u ducanima. Uglavnom svi vlasnici kazu naviknes se -ja se ne bi navikavao na nesto takvo. Kuzim nakon googlanja da se time kompenzira mana LCD panela i smanjuje motion blur, ali ne i jel se to moze iskljuciti u potpunosti?

Eto sam ga nadrobio.

Svaka pomoc dobrodosla.

EDIT: dodajem da ni curved rjesenjima nisam odusevljen, mislim nije da mi smetaju ok izgleda, ali TV ionako ide na zid pa to ispada.

Zadnje izmijenjeno od: zen_sux. 02.05.2015. u 23:00.
zen_sux je offline   Reply With Quote