Tema: PayPal
View Single Post
Staro 29.04.2015., 13:30   #2463
Pecarosh
Premium
Moj komp

Pecarosh's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor StelarBlack Pregled postova
Koliko obično "realno" treba da nakon što se izvrši whitdrawal na PayPal novac fizički bude dostupan za podići na debitnoj/kreditnoj kartici? Kako mi je nejelegantnije izbjeći ove "čudne" tečajeve, whitdrawal na devizni žiro račun povezan sa Visa kreditnom karticom, ili nešto drugo? Na iznose od par tisuća USD mi se osjeti ta razlika u tečaju, a ovako plaćam PayPal fee.
I mene muči isto to! Kako povući novce bez dvostruke konverzije (euro-kuna-euro), pa sam ih priupitao na mejl, odgovorili su mi da se ne može izbjeći, citiram:
"As much as I understand that you would like to avoid the double currency
conversion, I regret to inform you that it is not possible to change
this setting. In Croatia, it is possible to withdraw to a local credit
card or a US bank account. As we can't see if the local bank account
behind the credit card is registered in EUR or kuna, we will
automatically transfer all funds into kuna when you begin the
withdrawing process."

Ako neko ima neko drugo rješenje nek slobodno kaže . Eventualno bi se za povlačenje novca moglo paypalu pridružit kunski žiro/tekući, pa bi se bar izbjegla jedna konverzija ali meni paypal neda pridružit kunske kartice.
Znači paypal ne vidi dali je pridružena kunska ili devizna kartica za povlačenje pa sve prebacuje u kune a banka neda pridružit kunske kartice nego samo devizne za povlačenje novca. Lijepo su to oni smislili da bi uzeli još 5%. Tak da ako ima nekih koji se pitaju koji su to sve troškovi evo:
1. za uplatu na paypal accaunt sam paypal uzme 3.4%
2. za povlačenje novaca uzimaju paušalno 5$
3. paypal i banka prilikom konverzije devize-kune-devize uzmu još cca. 5%

Zadnje izmijenjeno od: Pecarosh. 29.04.2015. u 13:51.
Pecarosh je offline   Reply With Quote