Citiraj:
Autor Drvoje
Budući da Zormar ima neke top secret informacije ili jednostavno prepoznaje minerske primjerke, nek se konkretno izjasni, jer u suprotnom samo on piše nebuloze tj. nema pojma o čemu priča - a ona njegova podjela vrijedi samo za njega i njegove kućne prijatelje.
Šta minerska karta izgleda ka Golf II sa 500.000 priđenih km. ili ćeš isključivo virovat prodavaču?
Dakle osim one tvoje točke 3. (di se pisanim računom vidi starost grafe - dakle relativno jedva par dana stara grafa - onda vridi tvoja teorija).
Ovo ostalo je trošenje tipkovnice uzalud, pa idući put radije argumentiraj kako mi neuki možemo prepoznat minersku grafu ( iscurilo joj ulje ispod haube - venta  ).
|
Nemam bas puno vremena, al ajd, malo cu detaljnije pojasnit. "Trazi i bit ce ti dano!", pise u Bibliji

. Samo se nadam da nece opet neki nadobudni moderator moje korisne i vrijedne postove opet proglasit "spamom" i nonsalantno obrisati

.
Ajmo redom.
I.) Prvo, ja nisam nigdje govorio o tome kako se kartice mogu prepoznat jesu li sluzile za rudarenje ili ne, te je li to uopce moguce.
Ja sam samo napisao sljedece cinjenice:
a) prodaje se masa kartica koje su rudarile (te koje su pretjerano/nerealno snizile cijene) i
b) da takve kartice tj. njihove cijene ne mogu biti referentne ostalim NORMALNIM polovnim cijenama, a POGOTOVO ne mogu biti usporedive s potpuno novim i nekoristenim karticama.
Ko tvrdi da neka polovna/zraubana (pa i polovna u kucnom koristenju) vrijedi samo 100-200kn manje od potpuno nove i nekoristene kartice je, pa da budem blag, glup

. Tolko o tome.
E sad,
II.) buduci da si tako lijepo i ljubazno priupitao kako prepoznati rudarenu karticu, objasnit cu ti i to
Podrazumijeva se da ces prije kupovine karticu pregledati i isprobati na licu mjesta, zar ne? (tj. da ce ti prodavac dati neki rok ako se salje postom).
1. znak je li rudareno ili nije, vidjet ces vec po racunu od kartice

. Ako na racunu imas vise od 1 kartice

(tipa 2, 3, 4, 50 i sl.

), ocito je da su kartice bile za rudarenje, ZAR NE? :P Neko kao ovaj lik
http://www.njuskalo.hr/korisnik/grafickekartice ocito nije koristio graficke za gledanje YT videaa i igranje GTA , ma kolko on tvrdio "ma nisu rudarile majke mi, mozda samo par dana za probu!"
2. znak jel rudareno ili ne je njihovo vanjsko fizicko stanje.
a) Kartice koje su rudarile su cesto promijenile boju/isprala im se boja po backplateu i okolnoj masci. Pogledaj sliku u prilogu.
Ovo skroz lijevo bijelo/sivkasto kao isprano nije zbog loseg fotica/osvjetljenja vec se doista boja "isprala". Cijeli taj dio treba bit crn ko noc
b) rudarene kartice obicno imaju dosta vise prasine po ventilatorima i okolnim dijelovima jer em kartice za rudarenje obicno stoje na otvorenom (gdje ima dosta prasine), em rudari bas ne mare oko povremnog ispuhvanja dijelova.
c) posebna prica su ventilatori koji su i u normalnom "desktop radu" dosta bucniji buduci da su istroseni jer su su u rudarenju vrtili 24/7 na 80-100%. Buka je zapravo jos najmanji problem jer cesto se ventilatori ne zele vise vrtit kak treba (zapinju) ili iritantno krckaju vec u idleu, a pogotovo pod nekim opterecenjem itd. Naravno, to ces sve vidjeti cim karticu malo propustis kroz neko vece opterecenje u 3D Marku i sl.
d) "iscurilo joj ulje ispod haube hahaha" - premda mislis da si duhovit, ali to se takodjer desava

i to je takodjer jedan od znakova. Cesto cak i ako ventilatori u "desktopu" rade OK, graficka tj. lageri su pustili ulje

koje je iscurilo oko lezajeva/po grafickoj u smjeru djelovanja gravitacije zbog preekstremnog vrtenja kroz duzi period

. Googlaj malo za "VGA oil leak" pa ces vidit o cemu se radi
http://www.reddit.com/r/litecoinmini...l_leak_on_pcb/
Zakljucak, da, rudarena kartica cesto "izgleda ka Golf II sa 500.000 priđenih km", no ne mora biti. Zato jos upotrijebis mozak pa skuzis po drugim stvarima kao racun s hrpom kartica na njemu itd.
Eto, nadam se da si sad malo manje neuk

. Ja i mojih 7 zamisljenih kucnih frendova te pozdravljamo