View Single Post
Staro 27.04.2015., 18:30   #5631
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Da ne bi ljudi s foruma ostali u uvjerenju da si rekao potpunu istinu u vezi mobitela TCL S720, ispravljam par
pogrešnih a vjerojatno dobronamjernih tvrdnji:

- Ima mali lag naspram npr. coolpada, nemam pojma zašto jer proc je isti - Netočno!
MTK6592 i MTK6592M su različiti procesori a osim toga znamo da procesor nije jedini
faktor koji određuje fluidnost korištenja UI-ja. (Taj coolpad ima 2x više RAM-a)

- Do službenog roma je gotovo nemoguće doći - Netočno!
Službeni rom je Lewa a do njega se dolazi downloadom nadogradnji (mislim da su izašle 3-4 do sada).
Download je ovdje

- Nekoliko verzija (softvera) kruži ali potpuno
je nejasno koja je službena TCL-ova, a koje su kuhane
- Netočno!
Do službenog softvera se dolazi downloadom nadogradnji.
Download je ovdje

- Root je kineski - Netočno!
Lewa ima sučelje na engleskom. Ne znam za S720, ali u svim Lewa
romovima koje sam koristio na 5-6 mobitela ima opcija za uključenje root dozvola. Kao na MIUI-ju.
Sučelje je, normalno, isto na engleskom.
Postoji nekoliko kineskih programa za root od kojih neki
imaju sučelje opet na engleskom.
Ako treba, tu je poznati SuperSu (na engleskom) koji se može flešati kroz recovery (na engleskom).

- Custom recovery je bugovit - Netočno!
Ima posve funkcionalan TWRP recovery. Osim njega tu su i savršeni
CWM recovery, Carliv touch recovery i Philz recovery

- GPS ne radi ili kao da radi - Netočno!
GPS radi. Nije točno da ne radi a nije točno ni da "kao da radi"

Imati višegodišnji staž na temi o kineskim mobitelima i žugati kad se pojavi potreba za pronalaskom službenog roma i par standardnih kineskih kerefeka je...

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 30.04.2015. u 16:26.
Dakok je offline