Citiraj:
Autor c-shadow
Hvala, proradilo 
Evo ovo upravo pišem dok sam spojen preko siemensa s openwrt i ADSL modema u bridge modu.
Druigo, problem je što ne vidim više ADSL modem, postavljen je na 192.168.1.2, a SX763 je na 192.168.1.1 i s kompa u istom subnetu ne vidim modem. To ću sutra posložiti, vjerojatno treba modem u drugi subnet i možda neka kemija oko firewalla.
Treće, malo se čudno taj GUI od OpenWRT (LUCI) ponaša, save&apply ne radi ništa, stalno mi gore piše "Unsaved changes". Kad stisnem apply tek onda to i napravi, maloprije forwardao portove i čudim se zašto ne radi 
Ah, openwrt mi je skroz novi, tek sad slijedi učenje dok to sve ne podesim da radi kako ja hoću.
|
odgovorio sam ti na PM, a za sve one koji muku muče sa ddwrt-om i WAN portom, za 100-200kn se zna nać polovni linksys 54g koji radi bez greške (iako na vdsl-u vjerojatno neće imati snage da vam prebaci full brzinu, ovisno o reviziji izguraju navodno 20-30mbita).
PS - a dali radi varijanta da se na siemensu rješi WLAN-PPPOE? tipa ath0 je wlan client nakačen na wifi od vašeg adsl modema, WAN port je ath0, a ath0.1 je virtualni AP ?
ako radi universal repeater (a radi!) kad je WAN port na dynamic, onda bi morao raditi isti režim sa PPPOE autentikacijom?