View Single Post
Staro 24.04.2015., 19:17   #1
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Troumljenje - laptop + egpu,laptop sa jacom grafickom ili PS4

Vozdra ekipa,imam troumicu koja me muci vec tjednima !

Ovako sada imam laptop sa i3 4000m 2.4 ghz,4 GB DDR3 rama,1 TB SSHD i Intel HD 4600 i super zadovoljan sam,brz,tih i skoro hladan,ali me muci igranje novijih igara.
Love imam trenutno,ali ne bi htio opet izvaliti za nesto pa da mi dojadi ili ne budem zadovoljan,sve sam izbor na 3 moguce scenarija.

1) Sadasnji laptop Lenovo G510 + egpu sustav ( cca 1300 kn sa dodanim 4GB keksom ) i neka graficka kartica kao npr.HD 7850,GTX 660-750 ili cak mozda novije kao R9 270x

Prednosti : najpovoljnije definitivno,lako prodam graficku karticu i perfomanse su dosta zadovaljavajuce na 1366x768 rezoluciji
Nedostaci : gubim wifi preko laptopa jer moram vaditi wifi karticu i ustekavati egpu i jos dodatno kupovati wifi usb stick iako je to ajd 50-100 kn

2) Laptop sa jacom grafickom karticom kao npr. GTX 850

Prednosti : mobilnost,perfomanse zadovoljavajuce na HD rezoluciji,jamstvo na sve to i nema prckanja nikakvog

Nedostaci : paprena cijena za moj pojam ( 4500 kn laptop + 4 GB keks rama = cca 4800 kn ),perfomanse ne bas idealne ako uzmem fullHD monitor

3) Playstation 4

Prednosti : cijena ajmo reci u sredini ( cca 2400 kn),perfomanse za sve igre koje uzmem odlicne,nema prckanja po nicemu,mobilan sto se tice sami PS4,lako prodam dalje

Nedostaci : moram kupovati fullHD tj.monitor sa DVI/HDMI izlazom ( sadasnji AOC" VGA only ) i cijena igara ( fantomi/ghost racuni su zakljucani novom nadogradnjom i vjerojatno ce istrijebiti to u buducnosti pa te cijene od 200-tinja kn ne računa ),ovisan o internetu

Eto manje-vise sam sve rezimirao,sta biste vi na mome mjestu ? Nekako mi se egpu cini najboljim u datoj situaciji,molio bi savjete/preporuke/komentare
blava je offline