mmm...... hm.
druzio sam se sa dosta Latitude laptopa Dellovih. nemam rijeci zamjerke, barem tada sto su bili. jako jako slican dizajn IBM-ovom, prakticki kopirano (isti vrag dodatne baterije, isti vrag za dock, isti vrag hladenja). iznutra barem, na materijalu nije toliko kao IBM kvaliteta, ali dobrano ispred ostatka proizvodaca. cak imam negdje nekog D600 ili D610, starudija, ali ispravna sa 80GB pata na 7200 rpm-a. ubija ga cpu koji ne moze pratiti flash..... nevermind.
kakvi su sada, pojma nemam. sto se tice serverske opreme, tu stvarno ne znam sto bih rekao. gdje sam radio je bilo svega, ali nista nije krepalo samo od sebe, a bilo ih je i Dellova i IBM-ova, do slozenaca za minijaturnu domenu. zaista nemam lose misljenje o Dellu, pogotovo uredska oprema koja suti i korektno odraduje.
sad, kazem opet - to je bilo do prije tipa 4-5 godina, nista novije.
dok sto se laptopa tice i ovog rangiranja tice, moje isprike, mislio sam na konzumentski rang. tj, ono sto ide najvise, iako znam da ovdje nije o tome rijec. my bad, ponajvise jer nisam imao potrebe za laptopom iole boljim do sada, sada me na neki nacin prisilio uzeti nesto na sto mogu racunati.
a za serafanje, da, trebalo bi biti logicki. iako nije isto kada plastika popusti na malo zesci pogled i recimo kada ga ko' sivonja stegnes - a plastika drzi i dalje

.
na to sam mislio, sama kvaliteta izrade + upotreba materijala. ima svaki proizvodac jeftinjake i kvalitetu, racunajuci i Acera / Asusa, ali opet kazem - mislio sam na ono sto mi je proslo najvise kroz ruke - konzumentski laptopi.
plus, stariji Aceri su bili mnogo bolji do danasnjih

.