View Single Post
Staro 23.04.2015., 15:54   #1154
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Pa da, u pravu ste obojca ali nema vajde od toga. Premalo je takvih korisnika da bi bilo koji ISP isao ulagat u infrastrukturu da se dodje do vas.

T-com drzi optiku i sad ce navodno biti ista dostupna i ostalim operaterima, naravno iznajmljivanje od t-coma... cjene ne mogu biti niske da ga hebes.

Kakva nam je drzava takav nam je i internet, dok neka mlađa generacija politicara ne smjeni ove matorce sto su se spajali na dial-up moze bit sam gore...

Koliko se VDSL bude rasirio i kada dovedu nekih 50% korisnika unutar tih 1500m na VDSL tako ovi sa ADSL2+ budu imali jos vece probleme.

To nije samo VDSL jer mnogi sada sa takvim vecim brzinama a relativno niskim cjenama za trio paket razmisljaju i uzimaju jos i IPTV.

Za jedno 1g tu mora doci doslovce do veceg zagusenja linija jer bilo sta novo se radi mizerno, gotovo nist.

Pa konkretno u mojoj ulici/naselju nije 40g apsolutno nista mjenjano osim spojnog ormarica prekoputa komsije jer se kuca rusala ! Premjestili ga na drugu.

Moja baba kaze da su zice vukli negdje 70-tih godina i od tada apsolutno ni jedna zica nije ni mrdnuta a kamoli promjenjena.
silver_tip je online   Reply With Quote