Nisam osobno to koristil pa neznam kak radi, al znam da postoji
Inace interesantno mi je da desktop driveri nvidije podržavaju optimus, samo kak natjerat ploču da ih koristi neznam jer nisam nikad probal.
Odnosno ako pogledaš eGPu članke di sam spajao nvidia desktop grafe na laptope i koristio standardne desktop drivere, ne modificirane, oni sami su aktivirali optimus.
Ne znam koju konfiguraciju imaš i koje komponente, ali ako imas intel cpu koji podržava widi i intel wifi mrežnu pogledaj kaj ti u biosu nudi pod vga opcijama (ako imaš ploču koja ima video izlaze, odnosno ako nemaš P67 čipset), odnosno pogledaj nudi li ti za integrirku always on ili tako nešto. Ako mozes nekak aktivirati integriranu dok ti je nvidia kartica unutra 99% sam siguran da instalacijom nvidia drivera dobiješ optimus support, a to je onda skoro pa done deal. S tim da u tom slučaju eksterni monitor mora biti spojen preko mbo izlaza, odnosno na itegrirku, a dedicirana grafa se pali po potrebi pojedine aplikacije.
Ništ te ne košta otič u bios pogledat dal moreš nekak output prebacit na integriranu VGA i sejvat i probat upalit komp, naj zaboravit u tom slučaju kabel s dGPU prebacit na iGPU

ak se upali i device manager prepozna nekaj novo to je to. Onda je vrlo važno pobrisat oboje drivere sa DDU ili nečim sličnim pa prvo instalirat intelove i nakon toga nvidia.
Ako furaš cpu sa integrirkom koji je na listi onih podržanih za widi, onda nekakvih problema ne bi trebalo biti.