View Single Post
Staro 22.04.2015., 10:33   #14
frunc
Registered User

Datum registracije: Feb 2013
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Znam "da je gnjavaža", je i nije rješenje na tvoj problem, ali ako možeš provuci Lan kabel od Cisca do kompa.
Nije tolika gnjavaža provuc kabel koliki je problem lijepo provuc kabel da se nevidi. Trebat ce mi sigurno 15m kabela da ga lijepo sakrijem. Zato ce ta opcija sacekat.

Citiraj:
Definitivno EW-7228APn unosi neko ograničenje preko wireless - a, sad treba otkriti kako - zašto ...
Po specs wireless mu je 802.11n 150 Mbps.
Da li bi se dobilo ista kad bi postavia da oba routera koriste samo n standard? Da li vecina uređaja podržava n standard?

Citiraj:
Nadam se da si mu ip promjenio u 192.168.1.2, ako jesi može se pogledati preko Team Viewer - a.
Ovo nisam napravia. Sad sam to podesia. Bnet koristi 192.168.0.1 pa sam Edimaxa postavia na 192.168.0.2
Pristupam mu preko browsera. Team Viewer koristim samo za spajanje na tuđi komp. Više od toga neznam

Citiraj:
Čitam ponovo, kada je u Client modu za spojit komp na Cisca i dobiješ oko 30Mbita brzinu je sasvim ok.
Kakav mu je tada (brojčano / opisno) nivo signala ?
Možda možeš još nešto dobiti ako na antenu EW-7228APn nasadiš neki reflektor (hint windsurfer ili sl.) i usmjeriš u dobrom smijeru,
isti štos vrijedi i za drugu stranu (Cisco).
Da. Ta mi brzina odgovara. Za pocetak cu nabavit duzi Lan kabel i postavit Edimaxa da ima bolju vidljivost. Mislim da ce onda brzine na kompu bit jos bolje.
Za kvalitetu signala Edimax kaze "48". Drugih oznaka nema. Pretpostavljam da je to dBm, al nerazumim se toliko.

Nakon investiranja u Lan kabel cu vidit da li je potreban reflektor.

Citiraj:
Još nešto, rekao si da je na kompu W7, šta je sve aktivno osim browsera ?
Da ti ne vuče kakav update ili nešto slično u pozadini ?
Samo se Win update moze aktivirat. Ostalo nista nije aktivno. Komp sam odrzavam i nije prekrcan glupostima. 10tak osnovnih programa i to je to.

-------------

Bnet kroz jutro daje bolje brzine i sada dobivam:

Brzina je odlicna. Mobitel dobiva 20Mbps.
Mislim da nema potribe se gnjavit zbog cega Edimax limitira brzinu. Ako netko ima kakav prijedlog mogu probat
frunc je offline   Reply With Quote