Baš to, inspektorat ce ga odbiti samo tako. Pogotovo jer je račun R1 i na firmu. Moš se frigati, i da ti nije uplatio lovu nazad opet ništa od toga jer račun glasi na pravnu osobu i on je vlasnik kako god ti gledao, to što imaš dokaz da si kupio grafu preko oglasa nije inspektoratu vazno jer niste napravili nikakav ugovor i ono najvaznije na tom papiriću di si plati ografu ne piše šta si platio već samo da si platio...
Lijepo ti velim okani se toga, jer ćeš još veće probleme si napraviti, dobio si pare nazad, lijepo zamoli željka pošto je već dobio bolju grafu da ti vrati bar poštarinu ako hoće i amen. Šuti i uživaj
Citiraj:
Autor Romano.Cule
Ja imam orginalan dokument da sam predao graficku na sevis HP Ekspresom.
|
Što točno imaš? Servisnu primku trgovine/servisa ili potvrdu slanja paketa od pošte?
Jer nije isto...
Ovako bi jedan iskusan trgovac to napravio:
1. čuo se sa prodavačem preko moba, vidio kako i šta, gdje ima garanciju koliko ima gar.. Vidio ako može poslati slike grafe, slike testa tipa valley bench
2. Dogovorio slanje overseasom, naravno lijepo zapakirano i naravno ako nema nekog frenda,poznanika da osobno preuzme grafu
3. grafa kada je došla, testirao ju, ako ne valja prvo nazvao prodavača i objasnio situaciju
4. pošto ima grafa urednu garanciju, kontaktirao bi na mail ovlašteni servis
5. Rekao servisu "imam grafičku koja je samo zadimila, šaljem slike u prilogu" te pitao kako dalje sa riješavaljem reklamacije
6. poslao grafu na servis, čekao odgovor riješavanja reklamacije i u međuvremenu javio prodavaču "poslao sam grafu na servis, čujemo se kada oni vide"
7. za xxx dana uživao u novoj grafi i javio prodavaču sve ok ili za xxx dana zvao prodavača i rekao mu "garancija ne ulazi u jamstvo zbog fizičkog oštečenja, kako ćemo dalje"
Eto kratko, jasno i bez komplikacija kako bi ja to napravio. Ako bi na kraju "popušio" lovu, jbg moja krivica i na meni je kako ću prodavača stisnuti i ganjati dalje...
Druga stvar, da sam ja prodavač i da mi javiš isti dan da nešto nije ok. Grafu bi vratio meni, ja bi ti vratio lovu "2000kn". Naravno, ne bi ti sigurno slao potrganu grafu s garancijom, tj ne bi ju takvu ni prodavao. Imao sam par slučajeva da sam imao "povrate" jer ljudima ne radi, a meni uredno radi, svima sam vračao onoliko koliko sam ja dobio, nikakve poštarine nisam vračao jer mislim da za to nemam razloga, na tebi je očeš poštom ili očeš osobno preuzeti.