View Single Post
Staro 21.04.2015., 14:08   #12
frunc
Registered User

Datum registracije: Feb 2013
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Web konfigu EW-7228APn pristupi isključivo lokalno preko žice (Lan), nikako preko wireless - a.
Pogledaj njegov manual, po defaultu mu je ip adresa na 192.168.2.1.
Da. Nisam se sitia da rucno podesim IP adrese i pristupim. To sam napravia i ispocetka sve konfigurira.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Evo manual za Cisco EPC3925 > http://www3.truecorp.co.th/assets/fi...tails_3925.pdf
ima detaljno objašnjeno u vezi advanced opcija u wireless - u.
Ako nešto mijenjaš vjerojatno je aktivno tek nakon reboot - a, pazi šta mijenjaš.
Isto kao i gore. Probat cu podesit postavke pa napravit reboot jer neke stavke nece da se mijenjaju pa neznam jel to Bnet zakljuca unutar firmwarea ili nije.

Citiraj:
Autor back2quick Pregled postova
wl1700 glupost ne podržava 802.11n standard, na 802.11g u većini slučajeva možeš dobit 20-25 mbps a s obzirom da je čipset u tom adapteru smeće kao što vidiš neće više od 10-15 mbps.
Pretpostavia sam da to moze bit u pitanju. Posudia sam u prijatelja TP-Link TL-WN722N koja podrzava n standard i nema nekih znacajnih razlika u brzini...

Sada sam premjestia Edimaxa pokraj racunala i spojem LAN kabelom na njega. Dobivam oko 30Mbita brzinu na kompu. Sada routeri nemaju "opticku vidljivost" pa je ta brzina ocekivana. Kada imaju opticku vidljivost i povezan sam preko LANa onda dobijam max brzinu.
Kako stvari stoje kupit cu duzi LAN kabel i povezat se na Edimaxa. To mi se cini najbolja opcija...

Al ono sto me buni je jos zato Edimax preko LANa daje max brzinu, a preko WiFia nije? Ovo govorimo kada mjerimo mobitelom. Mobitel mi s Cisca dobiva 50Mbita, a preko Edimaxa 10Mbita. Naravno mobitel je blize Edimaxu, a ne Ciscu. Nije da mi za mobitel znace tako velike brzine, al neznam gdje je problem.

I na Edimaxu je zadnji firmware (1.18). S zadnjom verzijom i je i kupljen...
frunc je offline   Reply With Quote