Pa da se konačno i javim sa iskukstvima... u svim slučajevima nisu pozitivna...
Prvo probao Openfiler.. nije uspjlea instalacija
Pa probao OMV novu verziju, nije nije uspjela instalacija
probao omv staru verziju- instalacija uspjela, ali sam nešto krivo na početku stisnuo, pa nisam uspio instalirati plluginove kako treba, pa sam morao brisati
Nas4free jedini od prve instalacija kako treba, bez problema... Rekoh, odlično, imam rezervu koja radi.
Ali mi vrag nije dao mira, a i imao sam viškra vremena, pa sa probao opet
Openfiler ovaj put instalacija od prve, bez greške... ja sav sretan, kad ono ne mogu nikako dobro pokrenuti niti transmission niti ikoji bit-torrent
OMV je vaj put uspio uredna instalacija, čak sam slijedio upute za instalaciju pluginova, i sve prošlo kako treba, no zapravo je došlo do neke pogreške prilikom instalacije, jer nije dobro instalirao grub loader. Odosno bootao je preko instalacijskog usb-a, i uredno je pokrenuo OMV a ne instalaciju... ONda pokušao nekako popraviti grub loader i završio bez ijednog bootabilnog usb-a
Onda se vratio Nas4Free. Pokrenem, namjestim sve postavke i krenem priključivati diskove. Prvo jedan drugi, probe radi. Taj je naravno izvađen od Windowsa, formatiran je kao NTFS, ali idem probati.
I zašto bi bilo jednostavno...prepoznaje disk, ali ga ne mogu mountati. Sve moguće opcije (osim formatiranja, jer su na tom disku neki podaci), ali jednostavno NAS4Free ne želi uključiti taj disk...
EDIT: Sad sam veseo. Ispada da postoji cli naredba za rekonfiguriranje GRUB loader-a. Koja radi. I radi OMV instalacija.