View Single Post
Staro 19.04.2015., 23:57   #3463
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Zasto? Porto je one godine igro najbolji nogomet. Definitivno.

S Interom je bio najslabiji u zadnjih 8....i podredio je igru uspjehu. I zgog toga je mozda i najbolji trener danasnjice. Kaj je trebao igrat lijep nogomet i ispast u cetvrtfinalu?

Opet tvrdim...nogomet je nogomet. Oni koji se bave s njom cijene i taj bus kad uspije....a forumaske cakule se s nostalgijom sjecaju barce iz sredine 2000. I melju istu vrpcu...zas tak svi nemogu. Nemogu jer nemogu...to je bila jedna momcad koja se nikad nece ponoviti jer suje vrijeme i bolje taktike....pregazile.
Porto je igrao odlican nogomet tada. Uostalom, Porto oduvijek tezi igri. Cak i kad imaju lose rezultate igraju dobar nogomet, bez obzira tko im je trener. Mou je imao samo srece sto je bio trener onoj ekipi, to ga je i proslavilo. Sve nakon toga je uzas zivi.

Mislim, nemoj me pogresno shvatiti. Covjeku svaka cast na jos dvije titule LP. No nitko ga nikad nece slaviti. Prvo, lik sve sto zna je udarit bunker. A to nije problem cak ni sa reprezentacijom Malte napravit, kamo li sa ekipama od cca pola milijarde eura. A to je upravo ono sto on radi.

Netko prica o kontrama. O kakvim kontrama mi pricamo? Mou ne zna ni to sloziti kako spada. Jer chelsea je jedne godine po igri razbio tu famoznu barcu (onu pravu barcu, kad su bili uvjerljivo najjaci i najatraktivniji). No tada ih je vodio Hiddink, preuzeo ih pola godine ranije od Moua.

Bas zato po igri i jesu ubili barcu. Jer ih nije vodio obican sarlatan. Chelsea ne mogu smislit ocima, a Barcu donekle i volim. I kao kakav-takav navijac barce cu uvijek tvrdit da su tu sami suci progurali barcu, a ne ta famozna atrakcija i igra. Dapace, tu vecer je samo chelsea igrao, barce nije bilo na terenu.

Pod Mouom su igrali hebeni bunker. Svih 11 igraca. Od A do Z. To nije igra, a takvu 'igru' sa ekipom od par stotina milijuna eura moze i zadnji alkoholicar iz lokalne birtije sloziti.

Njegove 'kontre' su najbolje pokazane ove godine protiv PSG-a sa igracem vise na domacem terenu. Nije bilo ni jedne. Apsolutno ni jedne. Od igre nije bilo ni 'i'.

A suci koje nakon svake utakmice proziva... Majko mila. On bi prvi njima trebao spomenik dici, jer sve trofeje LP sto je osvojio, osvojio je uz poveliku pomoc sudaca. Tada ga nisu smetali, dapace. Cak ih nije ni spomenuo.

Sarlatan koji zna praviti show, koji zna puniti naslovnice. To je ukratko sve sto zna. Real je nakon mjesec-dva pod Ancelottiem igrao puno bolji nogomet sa istom ekipom nego pod Mourinhom koji ih je vodio par godina. Protiv Barce su krenuli igrati nogomet, a ne bunker. I zasluzeno pobjedjivali.

Moua sam prije obozavao, bas radi showa koji je preko medija pravio. No nakon nekog vremena covjek skuzi da je on sam po sebi show, da sve sto zna napraviti od extra kvalitetnih igraca, bolesno skupih igraca je odigrati bunker. I nikad nista drugo. Oni koji kazu kontre... Pa gdje su te silne kontre? Kakve kontre? Ne sjecam se kad sam neku vidio. Prekidi i bunker.

Hebes takav nogomet. To nije nogomet. To je patnja za moje oci i ono malo ljubavi koju jos uvijek imam prema nogometu. Idiot ima odlican rezultat, 90min igraca viska na domacem terenu i to uspije uprskati. Ne jedne te famozne kontre njegova preskupa momcad nije odigrala, a imala je puku srecu da su uopce do produzetaka dosli. Na domacem terenu.

Nema sta, klanjam mu se. Uspio je dosta ljudi zavarati da je 'the magic one'. I zgrce ogromnu lovu na tome. Da je barem meni u zivotu bilo 1% te srece, ali i dosta njegove pameti. Jedino mu se na tome i dan danas divim. Svaka mu tu cast.
Mileni je offline