SX763-->wifi klijenti + wired LAN klijenti.
Modem sam prebacio u bridge, to radi isprobano.
Muči me onaj famozni WAN port

Pročitao sam hrpu postova ovdje i nalazim tu informacije i da ide i da ne ide to na dd-wrt. Ima netko da je složio da može pomoći?
Podesio sam pppoe, ali naravno čim u networkingu stavim WAN port assignment na eth0, svi portovi su wan i nula bodova od žičnih klijenata, wireless radi ok.
Našao tu negdje u temi ovo, ali s time ista priča:
Code:
nvram set vlan0ports="1 2 3 4 5*"
nvram set vlan1ports="0 5"
Ako izlistam sve što se tiče vlan dobijem ovako nešto:
Code:
root@Optima:~# nvram show | grep vlan
vlan0ports=1 2 3 4 5*
port5vlans=0 1 16
port3vlans=0
port1vlans=0
wl0_vlan_prio_mode=off
size: 27512 bytes (5256 left)
vlan1hwname=et0
vlan1ports=0 5
port4vlans=0
vlans=0
vlan_tagcount=0
port2vlans=0
port0vlans=1
dtag_vlan8=0
vlan_tags=
vlan0hwname=et0
Jel se da to uopće složiti preko ovih vlanova ili da prelazim na OpenWrt, koliko sam skužio tamo bi to išlo?
dd-wrt je ovaj:
Code:
DD-WRT v24-sp2 std (c) 2012 NewMedia-NET GmbH
Release: 03/06/12 (SVN revision: 18678)
sve je flashano po uputama iz prvog posta, ne sjećam se da li sam neki upgrade radio.
Ako je prestar, mogu i novi staviti, ali koji, na dd-wrt siteu ima dosta novijih pod "betas" za skinuti, ali ne bi prelazio ako ne nudi nikakvo poboljšanje u segmentu koji meni treba.
Usput, novije verzije koliko sam skužio nema više za flashanje preko web gui, sve ide preko onog failsafe UIa?
-->
Ekipo, trebam pomoć, zadnje sam se bavio SX-om 2013, otada je radio s DD-WRT kod frenda na optimi bez problema

Sad bi mi dobro došao kao router da se spoji na žični ADSL modem/router od optime. Nikakve druge điđe, niti VOIP niti USB, ništa, znači: ADSL modem(bridge)-->SX763-->wifi klijenti + wired LAN klijenti.
Modem sam prebacio u bridge, to radi isprobano.
Muči me onaj famozni WAN port

Pročitao sam hrpu postova ovdje i nalazim tu informacije i da ide i da ne ide to na dd-wrt. Ima netko da je složio da može pomoći?
Podesio sam pppoe, ali naravno čim u networkingu stavim WAN port assignment na eth0, svi portovi su wan i nula bodova od žičnih klijenata, wireless radi ok.
Našao tu negdje u temi ovo, ali s time ista priča:
Code:
nvram set vlan0ports="1 2 3 4 5*"
nvram set vlan1ports="0 5"
Ako izlistam sve što se tiče vlan dobijem ovako nešto:
Code:
root@Optima:~# nvram show | grep vlan
vlan0ports=1 2 3 4 5*
port5vlans=0 1 16
port3vlans=0
port1vlans=0
wl0_vlan_prio_mode=off
size: 27512 bytes (5256 left)
vlan1hwname=et0
vlan1ports=0 5
port4vlans=0
vlans=0
vlan_tagcount=0
port2vlans=0
port0vlans=1
dtag_vlan8=0
vlan_tags=
vlan0hwname=et0
Jel se da to uopće složiti preko ovih vlanova ili da prelazim na OpenWrt, koliko sam skužio tamo bi to išlo?
dd-wrt je ovaj:
Code:
DD-WRT v24-sp2 std (c) 2012 NewMedia-NET GmbH
Release: 03/06/12 (SVN revision: 18678)
sve je flashano po uputama iz prvog posta, ne sjećam se da li sam neki upgrade radio.
Ako je prestar, mogu i novi staviti, ali koji, na dd-wrt siteu ima dosta novijih pod "betas" za skinuti, ali ne bi prelazio ako ne nudi nikakvo poboljšanje u segmentu koji meni treba.
Usput, novije verzije koliko sam skužio nema više za flashanje preko web gui, sve ide preko onog failsafe UIa?