View Single Post
Staro 16.04.2015., 23:12   #14
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
jaaaaj..... ljudi .

znam da je na kraju ispalo nesto sasvim drugo, ali ga jebi, kada me izlazi krajnja racunica manje, a imam prakticki ono sto mi treba . jest da moze bolje jer je novo, jer je divlje, ali......

na kraju balade sam uzeo polovan Lenovo T500 sa njuskala. jucer se nasao sa covjekom u ZG-u, ja pare dao, on komponente dao i svatko svojoj kuci. a pazarili smo za 1300 kuna: Lenovo T500 2243-4MG (sa svojim 90W adapterom) + HP L1908W + dock station (sa svojim 65W adapterom).

ukratko, konfa je bila:
P8400 cpu
2GB ddr3
Seagate 250GB 5400 rpm
Intel Onboard
15.4" 1280x800

i sa svim pocetnim ovaj laptop radi jako lijepo. no, prvo sto sam napravio kada sam dosao doma je da sam ga upalio, laptop radi. ugasio ga i uhvatio se serafcigera i raskopao ga cijeloga . sada je to ociscen laptop sa novim pastama, nema prasine, zglancane sve plastike, zglancano sve.

takoder, sletilo je unutra mojih 2x2GB ddr3 rama koje sam imao, plus 60GB SSD. procesor je ostao isti (zasada), kao i monitor.

naime, procesor si gruntam da bi mozda isto promjenio u recimo jedan T9600 (kome se neda guglat, dualac na 2.8GHz sa 6MB cachea (sada P8400 je na 2.26GHz i 3MB cachea)). ovo se jos neckam jer bi me izasao nekih 230 kuna, dok sam drugi panel vec narucio .

i da, drugi panel mi je nekako taman sredina koju bi volio imati: 1680x1050 . sutra krece iz Osijeka za Sisak doticni panel, guglao sam, isto su konektori, sve je isto osim rezolucije. tako da cu imati i zeljenu rezu, plus hladan laptop (intelova integrirka se ne grije, ne cuje se uopce ventilator), brzinu SSD-a, milina.

dodatno, vec sam narucio preko ebaya HDD bay umjesto optike za Lenovo/IBM, tako da ce ici ova optika van i unutra dodatnih 250GB seagate kao druga particija.

sta jos reci... tipkovnica - ODLICNA! trackpoint kao i touchpad - ODLICNI (inace, znao sam koristiti upravo trackpoint na starijim DELL-ovima koji imaju identican dizajn kao ovaj Lenovo, kao i IBM, tako da nemam nista protiv doticnog), baterija je na nekih sat i pol do dva sata, jedino eventualno sto mi nedostaje je kamera.

ali nema veze, prosao sam full jeftino jer ce ovaj 19" LCD Dell otici za nekih 250 do 300 kuna . tako da me T500 sa dockom izasao recimo 1000 kuna, a iskreno za te pare se ne moze bas dobiti ovakav komad laptopa.

i da, hvala svima na preporukama i znam da bi jedan i3 ili i5 sve to jos bolje i hladnije i ekonomicnije odradivao, ali isto tako - bi sve to platio. zato si gruntam, hell, 2.8GHz i 6MB cachea............ da si nabrijem malisu u stroj .

sto mislite, da li mi se isplati mjenjati ovaj P8400 za T9600? generalno mene i ovo itekako zadovoljava, ali nekako patim za tih jos skoro 600MHz i jos cachea........

i jos jednom, za laptop star 6 i pol, 7 godina..... zvijer.

Burko je offline   Reply With Quote